Vær med til at sætte fokus på organdonation

Organdonationsdag

Organdonationsdag

På lørdag den 8. oktober 2022 er det international Organdonationsdag. Igen i år vil Nyreforeningen sammen med en række andre foreninger sætte fokus på dem, der er transplanteret eller venter på et nyt organ. Og til det har vi brug for hjælp fra dig, der er nyretransplanteret.

Du kan nemlig være med til at vise, hvor mange år du har levet med en ny nyre takket være en organdonor. Målet er at få en stor andel af transplanterede med, så vi kan vise, hvor mange +år, transplanterede tilsammen har levet med et nyt organ.

Sådan deltager du

  • På et hvidt A4 papir skriver du med store bogstaver: +X år
    (erstat X med det antal år, du har levet med en ny nyre)
  • Tag et billede af dig selv, mens du holder papiret op foran dig
  • Send billedet til Nyreforeningen på kek@nyre.dk senest den 6. oktober
  • Hvis du har en profil på Facebook eller Instagram, så lav også gerne et opslag på Organdonationsdagen lørdag den 8. oktober med dit billede og evt. denne tekst: “Jeg har nu levet +X år, siden jeg fik en nyre fra en donor. I dag er det Organdonationsdag – husk at tage snakken med dine nærmeste. #organdonationsdag, #plusår, #tagsnakken” (Husk at erstatte X med det antal år, du har været transplanteret)

Du skal være opmærksom på, at når du sender dit billede til Nyreforeningen, giver du derved tilladelse til at bringe det på foreningens sociale medier i forbindelse med Organdonationsdagen i 2022. Billederne vil herefter blive slettet.

Hvad gør Nyreforeningen?

Vi poster alle de billeder fra transplanterede, som vi får ind, og sidst på dagen den 8. oktober tæller vi alle de ‘+år’ sammen, som vi har fået ind og laver et opslag med det!

Sidste år deltog rigtig mange transplanterede i +år, og der kom utroligt flotte opslag ud af det. Prøv selv at åbne for eksempel Facebook og søg på #plusår. Så kommer de frem.

Har du spørgsmål, så kontakt kommunikationskonsulent Karina Krammer på kek@nyre.dk.

Vi glæder os til at modtage en masse billeder, så vi sammen kan sætte fokus på organdonation.