Ung
Det er ikke nemt at være ung og kronisk nyresyg, men der er masser af muligheder for at have et godt liv som nyresyg. Vi har samlet en masse relevante oplysninger her på siden, som vi håber du kan bruge. Savner du noget information, er du altid velkommen til at kontakte Nyreforeningens sekretariat eller vores ungekoordinator.
Nyreforeningens ungekoordinator er Frederik Hansen, som kan kontaktes på nfbu@outlook.dk eller tlf. 52407030.
Du kan læse mere om NFBU’s (NyreForeningen Børn og Unge) arrangementer og om hvordan du får kontakt til andre unge og har mulighed for at engagere dig HER.
Er du ung og pårørende til en nyresyg, kan du læse mere her.
Ungearbejdsgruppen – NFBU
Ungdomsarbejdsgruppen, NFBU består af fem ivrige unge mennesker, men der er altid plads til flere! Vil du være en del af ungearbejdsgruppen NFBU, så skriv til nfbu@outlook.dk for at høre mere.
Vi er alle medlem af Nyreforeningen, fordi vi har en nyresygdom eller er pårørende, og vi ønsker at gøre en forskel for andre unge – både nyresyge og pårørende.
Hvis du har nogle gode idéer til et arrangement for unge, kan du fange os på Facebook, Instagram og nfbu@outlook.dk.
Frederik
“Hej jeg hedder Frederik, Jeg er født med en kronisk nyresygdom og blev transplanteret i 2008 med min fars nyre. Jeg er medlem af NFBU da jeg selv har været meget glad for de arrangementer der er blevet holdt, og gerne vil hjælpe unge nyresyge med at få et netværk med andre som er i samme situation.”
Cecilie
“Hej, Jeg hedder Cecilie Lauridsen, og kommer fra Odense. Jeg har valgt at blive en del af NFBU for at sætte fokus på pårørendebørn og -unge, da jeg selv er pårørende til min mor, som er nyresyg. Jeg synes generelt, at det er spændende at lave events og ture til andre, så de får nogle gode minder og oplevelser.”
Katrine
“Jeg hedder Katrine og er pårørende til min far, som har været nyresyg hele mit liv. Som pårørende har jeg fulgt min fars forløb og kamp på tætteste vis; i medgang og i modgang. Jeg er med i NFBU for at sætte fokus på pårørende og for at skabe de bedste forudsætninger for unge pårørende.”
Laura
“Jeg hedder Laura Havskov Sørensen, er 20 år, bor i Nordsjælland og er tilknyttet Rigshospitalet. Jeg er født nyresyg, men vi fandt først ud af det lige før, jeg blev 8 år og har lige siden været en del af Nyreforeningen. I 2012 fik jeg en ny nyre fra Norge. Den virker fantastisk! Jeg har tidligere været med i et samarbejde om at lave arrangementer for unge nyresyge. Jeg spiller klaver i et bigband og synger i et gospelkor. Generelt elsker jeg musik. Jeg er med i NFBU, fordi jeg gerne vil være med til at lave arrangementer for unge nyresyge.”