Rejser

Hirtsals rejser

Nyreforeningen arrangerer hvert år et antal rejser til udlandet for vores medlemmer. Derudover driver vi et feriehus i Jylland, som alle medlemmer kan leje sig ind i.

Det er Rejseudvalget, som arrangerer samtlige udlandsrejser, og det er Feriehusudvalget, som har ansvaret for feriehuset. Har du ris eller ros, forslag til kommende rejser eller vil du gerne give en hånd med som frivillig, så kontakt Rejseudvalget.

For at rejse med Nyreforeningen og leje et af vores skønne feriehuse, skal du være medlem af Nyreforeningen. Du kan melde dig ind ved at klikke HER.

Læs også om
Rejser til udlandet
Lej feriehus i Nordjylland
Book feriedialyse i Danmark 
Feriedialyse på Fanø

Rejser til udlandet

I efteråret 2021 tilbyder Nyreforeningen to rejser for vores medlemmer – den ene går til dejlige Mallorca og den anden til skønne Madeira:

Rejseleder og Sygeplejerske med på turen

Som altid på Nyreforeningens rejser er der frivillige rejseledere og sygeplejersker med på turen. Vi sørger naturligvis for dialyse til dem, der har behov for det. Alle deltagerne skal dog være selvhjulpne eller have medhjælper med.

Få direkte besked om rejser

Ønsker du at få besked, når der er nyt om vores rejser, så send en mail til mail@nyre.dk eller jettethaarup@hotmail.com. Så skriver vi dig på mailinglisten.

Så snart de sidste detaljer er på plads, kan du læse mere om disse på Nyreforeningens hjemmeside nyre.dk, på plakater på hospitaler og på mail, hvis du er tilmeldt maillisten.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til rejserne, brug for hjælp til at finde en dialyseklinik eller spørgsmål til hvordan det er at rejse med dialyse, så kontakt rejsekoordinator Jette Thaarup på mail jettethaarup@hotail.com eller tlf: 22 81 46 78 mandag – torsdag kl. 16-19.

Lej feriehus i Nordjylland

Nyreforeningen købte i 2000 et sommerhus ved Skallerup Klit, beliggende Klitmarken 5, Nørlev, 9800 Hjørring. Sommerhuset ligger ca. 600 m fra havet, ca. 12 km. vest for Hjørring og 2 km. fra dialysen i Skallerup Seaside Resort.

Huset, der er bygget i 1999, er på godt 80 kvm. Huset er el-opvarmet, men med en stor brændeovn. Huset indeholder i øvrigt alle moderne faciliteter inklusive vaskemaskine, opvaskemaskine og TV. Der er i alt 6 sovepladser i sommerhuset. Et soveværelse med 2 enkeltsenge, ekstra bred dør hertil, et værelse med køjesenge og et soveværelse med dobbeltseng. Der er bord og stole til 8 personer, service og bestik til 12 personer og et helt moderne indrettet køkken. Huset opvarmes om vinteren med pejsebrænde i den store brændeovn.

Sommerhuset er renoveret i efteråret 2011, således at det nu er mere handicapvenligt. Der er flisebelægning ved indgangspartiet samt kørestolsrampe og ekstra bred indgangsdør. Badeværelset er totalrenoveret med hæve/sænke vask, greb ved toilet, bruseniche uden kant samt greb. Der er badebænk på badeværelset og skydedør ind til badeværelset.

Det er en fordel at have bil til rådighed – især fordi der er så mange forskellige turistattraktioner. Men det kan også lade sig gøre at komme frem med det offentlige transportsystem. Du kan tage toget til Hjørring og enten bus eller taxa det sidste stykke.

Husdyr er ikke tilladt, dog med undtagelse af fører-/handicaphund. Rygning i huset er ikke tilladt.

Dialyse i Skallerup

Dialysen er beliggende i Skallerup Seaside Resort. Den blev etableret i 1999 og drives af Nyreforeningen. Vi råder nu over 4 dialysepladser. Dialysen har åbent hele året. Dialysen har en fastansat sygeplejerske samt sygeplejerskevikarer fra Hjørring og Aalborgs dialyseafsnit. Dialysebehandlingen er gratis for dig, da behandlingen betales af din region.

Dialysen Skallerup Klit
Skallerup Seaside Resort
Nordre Klitvej, Skallerup
9800 Hjørring

Hent dialysepapirer:

Dialyseordination Skallerup

Kautionsanmodning-Skallerup-2021

Dialysetider

Se  TV-feature herunder om feriedialyse lavet af de journaliststuderende Rasmus Enevoldsen Andreasen, Victor Nyrup Henriksen og Nicolai Nør Pedersen fra DJMX i november 2020.

Formanden for Nyreforeningen Jan Rishave mener de studerendes video rammer ind i et centralt problem:

“Videoen viser med al tydelighed, at mulighederne for gæstedialyse er stærkt begrænsede i Danmark. Det er faktisk næsten umuligt at få en gæstedialyse-plads i Danmark i dag. Nyreforeningen arbejder selvfølgelig hele tiden aktivt for at forbedre forholdene for gæstedialyse. Vi har derfor i oktober haft et møde med Danske Regioner omkring dette emne. Vores budskab var vigtigheden af, at dialysepatienter har mulighed for at komme i dialyse overalt i Danmark. Dette vil give dialysepatienter og pårørende en chance for at besøge familien eller holde ferie. I dag er dialysepatienter stort set stavnsbundne til deres dialyseafdeling, men det burde være en menneskeret at have mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen og få nye indtryk.

Regionerne var meget lydhøre over for vore synspunkter og enige i, at gæstedialyse burde kunne finde sted på dialyseafdelingerne i alle landets fem Regioner. Problemet handler nok ikke så meget om penge, men mere om hvordan man kan planlægge sig ud af at en dialyse skal foregå f.eks. i Svendborg i stedet for på Rigshospitalet.

Embedsmændene i Danske Regioner og formanden for sygehusudvalget Karin Friis Bach, mente, det var helt rimeligt og lovede at arbejde aktivt for at fremme muligheden for gæstedialyse i alle de fem Regioner.

Formanden for regionsudvalget i Syddanmark Rita Bruun, Jan Jensen og undertegnede gik fra mødet med en rigtig god mavefornemmelse”, siger Jan Rishave.

Turistattraktioner nær Skallerup

Hvis du er til akvarier og fiskerihavn, så ligger Hirtshals kun 15 km væk. Nyfangede fisk kan købes ved de små både, der ligger ved kaj for enden af fiskeriauktionen.

En rask gåtur langs stranden bringer en til Rubjerg Knude, hvor fyrtårnet, som er totalt tilsandet, ligger. En langstrakt fin sandstrand strækker sig helt fra Skagen og ned til Blåvand. Hjørring med sin hyggelige, lille gågade og mange fine forretninger ligger 12 km fra sommerhuset.

Udlejningstakster for Skallerup 2021 er uændret i forhold til årene før

Priserne er for en uge.

Uge 1-6: 2.200 kr.
Uge 7-21: 3.100 kr.
Uge 22-34: 3.600 kr.
Uge 35-47: 3.100 kr.
Uge 48-52: 2.200 kr.
El 2,75 kr. pr. kWh
Rengøring (obligatorisk) 650 kr.

Husleje mm. betales senest 2 måneder før opholdet.
Ved afbestilling senere end 2 måneder før opholdet, refunderes huslejen ikke.
Lejer opfordres til at sikre sig afbestillingsforsikring.

Ansøgning om ophold sker ved henvendelse til Birthe Nielsen, tlf. 50 93 59 41 eller dialyse@nyre.dk.

Huset udlejes løbende. Eneste krav for udlejning er, at du er medlem af Nyreforeningen.

Feriehus i Grønbæk i Midtjylland bliver solgt

gronbaek-feriehus

Siden 1978 har Nyreforeningen ejet en feriebolig i det gamle Grønbæk Hospital på Erik Glippingvej 1, 8643 Ans mellem Silkeborg og Randers.

Hospitalet var dengang 200 år gammelt, men efter en kraftig renovering blev huset til en fin feriebolig med plads til 12 personer.

Men i slutningen af 2020 ville Den Fischerske Fond, som ejer Grønbæk Feriehus gerne afhænde huset, der bliver sat til salg.

Alle aftaler indgået for 2021 bliver annulleret, og eventuelle bookninger henvist til Fanø eller Skallerup Klit.

Book feriedialyse i Danmark

Nyreforeningen har to klinikker til feriedialyse, Fanø Dialyseklinik og Skallerup Dialyseklinik. Læs om dem og book behandling herunder.

Fanø Dialyseklinik

Fanø Dialyseklinik er beliggende i det moderne og velfungerende Sundhedshus på Vestervej 1 i Nordby på Fanø. Her er behandlinger og sundhedsydelser samlet på ét sted. I klinikken er der i første omgang indrettet 2 dialysepladser med maskiner, stole og borde, TV mv.

Dialysen drives af koordinerende sygeplejerske Per Eggert Larsen, og det lægefaglige ansvar ligger hos Overlæge Kjeld Erik Otte fra Kolding sygehus. Der er fokus på at indrette dialysen efter aktuelle behov til f.eks. dialysedage og -tider såvel som tilpasning af selve behandlingen og plejen. Dialysebehandlingen er gratis for dig, da behandlingen betales af din region.

Du kan booke feriedialyse på Fanø hele året rundt ved at skrive til fanoe@nyre.dk

Er du vant til at få HDF-dialyse?
Så kan du få også få det på Fanø. Et nyudviklet filter erstatter HDF-opsætningen, men har samme gode egenskaber som HDF. Ring til koordinerende sygeplejerske Per Eggert Larsen for at høre om muligheden her.

Se film om Fanø Dialyseklinik her

Hent dialysepapirer

Dialyseordination Fanø

Kautionsanmodning Fanø 2021

Skallerup dialyseklinik

Dialysen er beliggende i Skallerup Seaside Resort. Den blev etableret i 1999 og drives af Nyreforeningen. Vi råder nu over 4 dialysepladser. Dialysen har åbent hele året. Dialysen har en fastansat sygeplejerske samt sygeplejerskevikarer fra Hjørring og Aalborgs dialyseafsnit. Dialysebehandlingen er gratis for dig, da behandlingen betales af din region.

Dialysen Skallerup Klit
Skallerup Seaside Resort
Nordre Klitvej, Skallerup
9800 Hjørring

Hent dialysepapirer:

Dialyseordination Skallerup

Kautionsanmodning Skallerup 2021

Dialysetider

Københavns Lufthavn lancerer ny solsikkesnor til personer med usynlige handicap

Københavns Lufthavn har i januar 2020 lanceret en ny nøglesnor, “solsikkesnoren”, som skal hjælpe passagerer med usynlige handicap eller en skjult diagnose.

Solsikkesnor

Solsikkesnoren er for dig med et usynligt handicap eller en skjult diagnose, som ønsker hjælp til at gøre turen gennem lufthavnen nemmere og mindre stressende.

Snoren kan bæres frivilligt og signalerer til medarbejderne i lufthavnen, at du måske har behov for ekstra hensyn, tid eller tålmodighed. Solsikkesnoren bruges allerede i andre internationale lufthavne, og i England er den også udbredt til større togstationer og stormagasiner.

Medarbejderne i lufthavnen spørger ikke ind til din diagnose eller handicap, men snoren sikrer dig, at de vil have fokus på at hjælpe dig på bedst mulig vis. Solsikkesnoren er for dig der kan og ønsker at rejse selv, uden assistance.

Københavns Lufthavn udleverer solsikkesnoren fra Informationen i Terminal 3 og den ligger også klar til udlevering ved de fleste check-in skranker. Beder du om den, får du den udleveret uden spørgsmål.

Med solsikkesnoren får du adgang til særligt spor i sikkerhedskontrollen

I sikkerhedskontrollen skal alle scanne deres boardingkort for at komme ind. Bærer du solsikkesnoren og henvender dig til medarbejderen i sikkerhedskontrollen, bliver du tilbudt at komme i et særligt spor for personer med reduceret mobilitet. Sporet er for alle, der af synlige eller usynlige årsager har sværere end andre ved at komme gennem lufthavnen og sikkerhedskontrollen.

Man kommer ikke nødvendigvis hurtigere igennem kontrollen, da det afhænger af tidspunktet på dagen. Men medarbejderne her ved, at de kunder, de møder, har forskellige forudsætninger eller særlige behov. Det giver mindre stress og pres.

Hvis du bærer solsikkesnoren og ikke ønsker at komme ind i det særlige spor, scanner du bare dit boardingkort uden at henvende dig til medarbejderne.

Læs mere om solsikkesnoren HER