Nyrelinjen

Nyrelinjen

Nyrelinjen er et tilbud til foreningens medlemmer, hvor du kan ringe og få en snak med en, der har stået i samme situation som dig.

De vidende frivillige på Nyrelinjen har tid til at lytte og støtte dig, og de deler også gerne ud af egne erfaringer.

Du kan ringe direkte til de frivillige på Nyrelinjen. Der er ingen faste telefontider. Tager de ikke telefonen, kan du lægge en besked med navn og telefonnummer og så ringer de tilbage.

Du kan læse om alle de frivillige på Nyrelinjen herunder og ud fra overskrifterne finde lige den, der er mest relevant for dig at tale med.

I dialyse eller transplanteret

Britt Carlsen
Diabetes, nedsat syn, hæmodialyse

Jeg er 62 år og er førtidspensionist, og har tidligere undervist på fodterapeutskolen.
Jeg har haft type 1 diabetes i over 40 år og har svært nedsat syn. Jeg har været i hæmodialyse i 2 – 3 år på hospitalet.
Jeg er vandt til at være syg og har god erfaring med at leve et glad og godt liv alligevel.
Ring endelig til mig

Kontakt
Træffes bedst mandag og tirsdag mellem 16 – 18
Mobil 22 15 83 36

Jørgen Hansen

Jørgen Hansen
Stor erfaring med at rejse med p-dialyse

Jeg er 63 år og har tidligere arbejdet som chef og projektleder. Jeg blev i 1984 nyresyg som følge af en infektion. Blev transplanteret første gang i 1987. Nyren holdt til 2005, hvorefter jeg kom i p-dialyse til 2012, hvor jeg igen blev transplanteret. Jeg er en af de patienter, som blev skadet med kontraststoffet Omniscan. Jeg har stor erfaring med at rejse med p-dialyse.

Kontakt
Telefon: 42 64 63 53

Ann Bellis Hansen
Transplanteret 4 gange

Jeg er 63 år og har i mange år haft egen virksomhed sammen med min mand. Jeg har igennem mange år været aktiv i Nyreforeningen og er kredsformand i Kreds Østjylland. Jeg har været nyresyg siden ungdommen. Jeg er nyretransplanteret 4 gange, og min nuværende nyre har nu holdt i 6 år.

Kontakt
Telefon: 28 89 76 96

Nyrelinjen-Gunner

Gunner Nielsen
Nyresyg i 9 år og transplanteret

Jeg er 66 år og blev konstateret nyresyg i 1999 med glomerulonephritis chronica uden specifikation. Jeg er født med 1 nyre, hvorfor der ikke blev foretaget biopsi. I 2009 fik jeg transplanteret en nyre, doneret af min ægtefælle Jytte. Den transplanterede nyre fungerer fint og giver mig mulighed for et aktivt liv som pensionist. Efter transplantationen valgte jeg at gå på efterløn, der nu er afløst af pension.

Kontakt
Telefon: 98 38 33 72

Rasmus Jensen
Nyresyg i 22 år

Jeg blev nyresyg som 40 år, hvor jeg fik en allergisk reaktion, der ødelagde begge mine nyrer. Det var meget smertefuldt.

I 2013 kom jeg i P-dialyse med poseskift fire gange om dagen, hvor jeg ikke kunne køre med natmaskine. I 2014 fik jeg fjernet begge mine nyrer og jeg kom i hæmo-dialyse. Det kørte i et år, hvorefter jeg begyndte at køre i selvbetjeningsdialyse og kørte fem gange om ugen i tre timer. Jeg har både haft fistler og kateter.

Jeg blev transplanteret den 29. juli 2019 i Odense.

Kontakt
Tlf. 21 93 87 50. Mail:  ler.jensen@gmail.com

Lise Kirketerp Rubak
Transplanteret med nekronyre

Fik konstateret nedsat nyrefunktion i 2009 pga. uopdaget højt blodtryk. I 2015 blev jeg udredt til nyretransplantation. Var kort i p-dialyse, et problematisk forløb med mange bivirkninger. Fik en meget vellykket transplantation i 2019.

Min sygdom har haft store konsekvenser, med tab af store dele af mit netværk. Jeg har arbejdet under min sygdom, og arbejder nu freelance som karriererådgiver.

I dag har jeg et godt og velfungerende liv på alle måder.

Jeg kan også fungere som bisidder på jobcenter, da jeg tidligere har arbejdet med området. Dog primært i Østjylland.

Du er meget velkommen på min telefon, og jeg lytter gerne på hvad du oplever.

Kontakt på telefon 26 85 44 50.

Ung med nyresygdom

Nyrelinjen-Susanne

Susanne Larsen
Blev nyresyg som ung

Jeg blev nyresyg, da jeg var 16 år og fik vendt helt op og ned på hverdagen. Årsag ukendt. Dialyse igennem 3 år, både p-dialyse og hæmodialyse. En hård tid. Fik min mors ene nyre i 2005, og den fungerer godt for mig. Er i dag uddannet som social- og sundhedsassistent og arbejder 30 timer om ugen.

Kontakt
Telefon: 28 72 71 97
Jeg træffes bedst hverdage efter kl. 15. Du er altid velkommen til at skrive, så ringer jeg tilbage.

Steffie-nyrelinjen

Steffie Jørgensen
Har været nyresyg siden barndommen

Jeg hedder Steffie, er 24 år og kommer fra Næstved. Til daglig arbejder jeg på et plejehjem, er med i  ungdomsarbejdsgruppen i Nyreforeningen og sidder i bestyrelsen i kreds København/Frederiksberg. Jeg har altid været syg, vi fandt dog først ud af det, da jeg var seks år. Jeg startede herefter i dialyse, og fik som 7-årig en nyre af min farmor. Den holdt 14 år, før jeg fik en ny af min mor i 2013. Derudover har jeg en forsnævret vena cava inferior, hvilket gør at jeg er meget træt, og formentlig er det også det, der har været skyld i, at jeg har mistet min oprindelige nyrefunktion. Min nuværende nyre virker 24 %. Skriv endelig til mig!

Kontakt
Mail: steffiebj@gmail.com

Lever med cystenyrer

Jan Thøgersen

Jan Thøgersen
Har cystenyrer og er transplanteret

Jeg er 57 år og arbejder som salgschef indenfor reklamebranchen. Jeg lider af arvelig polycystisk nyresygdom, som blev konstateret, da jeg var i 20 års alderen. Jeg er aktiv i Nyreforeningen og sidder i Nyreforeningens Forskningsfonds bestyrelse Da jeg var 50 år, blev jeg transplanteret og nyren fungerer fint.

Kontakt
Telefon: 61 46 64 27

Nyrelinjen-Preben

Preben Glue
Cystenyrer

For mere end 40 år siden fik jeg konstateret cystenyre. Det forhindrede mig dog ikke i at blive dansk mester i 800m og 1500m løb flere gange. Jeg har aldrig røget, haft en rimelig sund levevis og dyrket motion. Alt sammen og ikke mindst behandling mod forhøjet blodtryk gjorde, at jeg først i alder 65 skulle i dialyse. Efter 2 og et halvt år blev jeg transplanteret, og har det i dag virkeligt godt med et nyretal på 85-90. Der rejser sig mange spørgsmål som cystenyrepatient, bl.a. hvornår ens børn skal undersøges for sygdommen. I Nyreforeningen drøfter vi netop dette spørgsmål i cystenyregruppen, som jeg er en del af.

Kontakt
Telefon: 25 63 88 07
Jeg træffes bedst om eftermiddagen.

Lever med nyresten

mde

Allan Nielsen
Nyrestenspatient

Jeg hedder Allan Brun Nielsen og er 38 år. Jeg er kronisk stendanner og blev diagnosticeret med cysteinuri, da jeg var 19 år.
Jeg arbejder på en maskinfabrik, hvor jeg er ansvarlig for vedligeholdelse af bygninger og maskiner.  Jeg er i fleksjob og arbejder 20 timer om ugen. Jeg er gift med Maren, og vi har 3 børn.

Kontakt
Telefon: 22 61 92 42

Pårørende

Ricki Thanning
Pårørende

Jeg 27 år og arbejder som laborant. Jeg havde været sammen med min kæreste i 4 år, inden at hun blev nyresyg. Det hele skete meget pludseligt, og vi opdagede det på grund af for højt blodtryk, der endte med akut indlæggelse.
Derefter gik det stærkt for os, og hun kom i dialyse et halvt år efter, hun blev konstateret nyresyg. Hun var i dialyse i et halvt år, hvorefter at hun blev transplanteret med sin mors nyre, som stadig virker. Vi har været igennem det meste fra nyheden om, at man er syg til dialyse og transplantation og bivirkninger.

Vi lever et helt almindeligt liv, hvor min kæreste stort set kun skal huske at tage sine piller.
Jeg har været med til det hele, fra vi fik at vide at hun havde nedsat nyrefunktion til nu, hvor vi nyder den normale hverdag. Jeg har været med til alle undersøgelser, indlæggelser og næsten alle lægebesøg. Det har været vigtigt for os.

Kontakt
Telefon: 29 25 52 33

Karen Marie Riis

Karen Marie Riis
Pårørende

Min mand er transplanteret 2 gange. Vi har været i sygdomsforløb i 30 år. Jeg har i de sidste 15 år arbejdet som frivillig i Nyreforeningen med fokus på pårørende til nyresyge og transplanterede.

Kontakt
Telefon: 21 62 08 91
Mail: kmsriis@hotmail.com

Berit-Roed-Nyrelinjen

Berit Roed
Pårørende

Jeg er 60 år og mor til en søn på 34 og en datter på 31. Min datter blev konstateret nyresyg som 2-årig og fik en nyre fra mig, da hun var 9 år, efter kort tid i dialyse. Transplantationen gik godt, og nyren holdt i 17 år. Aktuelt er hun igen i dialyse og har foreløbig stået på venteliste til en ny nyre i 6 år. Jeg/vi har deltaget med stor glæde i Nyreforeningens familie- og forældrekurser, og jeg er nu valgt til Pårørendeudvalget.

Siden 1989 har jeg arbejdet som ergoterapeut på børneområdet på Aalborg Universitetshospital. Jeg har en videreuddannelse inden for Humanistisk Sundhedsvidenskab og er optaget af, hvordan det er muligt at skabe et meningsfuldt hverdagsliv med sundhed, selv når sygdom i perioder fylder meget for den nyresyge og de pårørende, der er tæt på.

Kontakt
Telefon: 20 47 82 95
Mail: beritroed1@gmail.com

Donor

Nyrelinjen-Dorthe

Anne-Dorthe Frahm
Donor og pårørende

Jeg er 60 år og har doneret min ene nyre til min mand for 6 år siden. Han blev diagnosticeret med en arvelig nyresygdom så jeg har levet i 24 år med en nyresyg mand, som også nåede at være i kortvarig dialyse. Vi har ikke samme blodtype, så han måtte igennem en rensning af blodet for antistoffer. Da det er en arvelig sygdom, kan vores 2 drenge også risikere at få den. Det har jeg talt igennem med dem, inden vi i fællesskab besluttede, at jeg donerede nyren til min mand.

Kontakt
Telefon: 41 11 81 74
Jeg træffes bedst hverdage efter kl. 18.00 og lørdag–søndag.

Nyrelinjen-Daniella

Daniella Emilie Siintra
Donor

Efter at jeg havde læst en artikel om, hvor hårdt det er at være nyrepatient, opstod ønsket om at blive levende anonym nyredonor. Men desværre er lægerne i Danmark endnu ikke villige til at gøre brug af den mulighed. Jeg mødte en nyrepatient i forbindelse med optagelsen af et afsnit til DRs ‘Giv mig livet tilbage’, som handlede om levende anonym donation. Fra jeg besluttede mig for at ville give den ene nyre væk, til det blev en realitet, gik der mere end 5 år.

Kort fortalt har jeg prøvet sorgen ved ikke at matche modtageren. Frustrationen over ventetiden på at få svar på de mange undersøgelser i et urimeligt langt forløb. Spændingen til sidste øjeblik om transplantationen kunne blive til noget. Og ikke mindst glæden over at det endelig lykkes. Jeg er bl.a. uddannet socialpædagog, stress- og trivselsvejleder, coach og Tankefeltterapeut og er vant til at tale om svære ting. Jeg er medlem af Donorudvalget i Nyreforeningen, hvor vi har talt en del om, hvilke dilemmaer der kan være omkring overvejelserne ved at tilbyde sig som levende donor. Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en at tale med omkring det at blive levende nyredonor. Jeg kan ikke give dig svaret, om du skal tilbyde at give den ene nyre væk eller ej, men jeg kan lytte til dig og stille dig spørgsmål til refleksion.

Kontakt
Telefon: 50 52 48 49
Jeg træffes bedst på hverdage