Rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteam
Rehabiliteringsplan
Det er et krav i Reformen af førtidspension og fleksjob, at der skal udarbejdes en rehabiliteringsplan, som behandles af et rehabiliteringsteam, når der skal træffes afgørelse om følgende:
- Jobafklaringsforløb
- Ressourceforløb
- Sygedagpengesager kategori 3
- Revalidering (revalideringssager behandles ikke i rehabiliteringsteamet)
- Fleksjob
- Førtidspension
- Støtte i form af tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende
Rehabiliteringsplanen er et sagsbehandlingsværktøj, hvilket betyder, at det er en metode som din sagsbehandler skal anvende for at beskrive din arbejdsevne.
Rehabiliteringsplanen indeholder to dele. En forberedende del og en indsatsdel.
Rehabiliteringsteam
Din rehabiliteringsplan skal behandles i et rehabiliteringsteam. Rehabiliteringsteamets opgave er at drøfte din sag sammen med dig, og du skal derfor deltage i rehabiliteringsmødet. Du har naturligvis mulighed for at have en bisidder med til mødet. Teamet skal sikre, at din sag bliver belyst fra alle sider med fokus på at bringe dig tættere på arbejdsmarkedet. Rehabiliteringsteamet skal give en grundig indstilling, som anvendes som grundlag for en afgørelse. Teamet peger på, hvad de mener er den rigtige løsning eller det rigtige tilbud.
Rehabiliteringsteamet er ikke en myndighed, der kan træffe beslutning om det videre forløb. Teamet kan derfor kun indstille til kommunen, hvilken indsats der kan støtte, at din tilbagevenden til job.
Formålet med teamet er at sikre, at alle aspekter i din sag bliver taget i betragtning. Derfor består teamet af repræsentanter fra flere forskellige sektorer, såsom beskæftigelsesområdet, sundhedsområdet og socialområdet. Hvis du er under 30 år og ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse, skal der også deltage en repræsentant fra uddannelsesområdet.
Denne side er udarbejdet af Nyreforeningens socialrådgiver, januar 2023.