Centerdialyse

Centerdialyse betyder, at du vil blive behandlet på en dialyseafdeling i et af Danmarks 14 dialysecentre, heraf navnet ”centerdialyse”. Du bliver taget imod af plejepersonale, som hjælper dig med din behandling, og du bliver tilset af afdelingens læge jævnligt. Du vil som regel få faste dialysetider 3 gange om ugen, hvor du starter enten om morgenen eller om eftermiddagen. Alt efter hvor meget behandling du behøver vil du skulle regne med at selve behandlingen tager mellem 3 og 5 timer. Dertil skal lægges tid til transport og til at starte og slutte behandlingen.

Fordele og ulemper ved centerdialyse

  • Det er trygt at have plejepersonale ved din side, mens du er i dialyse. Hvis du pludselig bliver dårligt eller der sker noget andet, så er der altid nogen til at tage sig af det.
  • Der er ofte et godt sammenhold blandt patienter på dialyseafsnittet. Det kan være svært at undvære det, når du har vænnet dig til at være sammen med folk, som forstår din situation.
  • Med transport tager det det meste af en dag at være i behandling.
  • Mange føler sig ofte svækkede efter behandlingen. Den eneste måde at undgå denne følelse er ved at få mere dialyse, hvilket mange ikke er villige til eller har mulighed for at gøre.