Artikler om mad og ernæring i Nyrenyt
I Nyreforeningens medlemsmagasin Nyrenyt kan du læse om mad og ernæring, når du er nyresyg. Her på siden har vi lavet en oversigt over artikler fra 2019 og frem, hvor forskellige kliniske diætister skriver om emner af relevans for dig, der lever med en nyresygdom.
I oversigten kan du se titlen på artiklerne og herefter finde dem i vores medlemsmagasin Nyrenyt.
2022
December – Kom godt ind i det nye år uden for meget kalium og salt
September – Gode råd om mad, når appetitten er lille.
Juni – Nyrevenlig sommermad.
Marts – Gode råd om kost, når du skal tabe dig.
2021
December – Julegodter i den søde juletid.
September – Hjertesund mad til dig med nyresygdom.
Juni – Grøntsager er også for dig, som skal spare på kalium.
Marts – Balancen mellem diabetes- og dialysekost.
2020
December – Klar-Parat-Julebag.
September – Efterårsretter med vegetabilske proteiner.
Juni – Sommerfristelser og grillmad.
Marts – Påskefrokost.
2019
December – Guide til julens fristelser.
September – Planterig mad er et godt valg – også når man har nedsat nyrefunktion.
Juni – Hvad kan jeg spise når jeg er småsulten?
Marts – Påskefrokost med mindre salt.
2018
December – Færdigretter og fosfat.
September – Hvordan kan hverdagsmad gøres nyrevenlig?
Juni – Mad og nyresten.
Marts – Hold en optimal diæt på rejsen.
2017
December – Kan nyresygdom forebygges via kosten.
September – Gode råd til vægttab før transplantation.
Juni – Sommermad.
Marts – Afliv myterne om mad til nyresyge.