Vælg en side

John Hansen står bag vellykket tur til Aalborg Zoo

I januar 2024 deltog John Hansen i et kreativt idémøde med Nyreforeningen. Her spirede en idé, der i slutningen af juni blomstrede og blev til en hyggelig dag i Aalborg Zoo for foreningens medlemmer.

Selvom fremmødet måske ikke helt levede op til forventningerne, var kvaliteten af selskabet i top! En børnefamilie og flere ægtepar mødtes tidligt på dagen, klar til at opleve ZOO sammen. “Selvom mange ikke kendte hinanden på forhånd, kom snakken hurtigt i gang, og vi hyggede os vældigt meget,” fortæller John. Deltagerne gik på opdagelse sammen i små grupper, og alle mødtes til en fælles pause med kaffe og kage i cafeteriet.

Hvorfor netop Aalborg Zoo?
Med mange års erfaring fra museumsverdenen ved John, hvordan man skaber kulturelle og underholdende oplevelser. “Jeg kender Aalborgs perler rigtig godt, og da jeg deltog i Nyreforeningens idemøde i januar, så jeg straks muligheden for at arrangere en tur, hvor alle kunne være med. Det blev muligt takket være Nordea-fondens støtte, som gjorde det til en yderst overkommelig udflugt for alle,” forklarer han.

John har gennem sin rolle som direktør på Marinemuseet erfaring med at arrangere ture, og det kom ham til gode i planlægningen af turen til ZOO. “På mødet i januar mødte jeg folk fra den lokale bestyrelse, og med deres hjælp og støtte – blandt andet gennem vores lokalblad NyreNord – blev turen hurtigt synliggjort.” John har tilmed formået at få det hele til at glide nemt, selvom han også bruger mange timer om ugen i dialyse: “Jeg fik klaret en del af opkaldene under min ’kontortid’,” siger han med et grin om den tid, han bruger i dialyse.

John opfordrer andre til også at deltage i et møde tage initiativ: “For mig handler det om at skabe noget – en oplevelse for andre. Det har været en glæde at se, hvordan folk straks deler erfaringer og knytter bånd, når man giver dem en anledning til at mødes. Jeg har altid selv sat stor pris på at dele min erfaring og høre andres fortælling om hverdagen med nyresygdom.”

Vil du med til idémøde?
Måske har du ligesom John en god ide til en aktivitet for Nyreforeningens medlemmer der, hvor du bor. Du er også meget velkommen, hvis du har lyst til at bidrage til andres idéer. Hvis du er interesseret i at deltage i kommende idémøder, kan du finde information om tid og sted på www.nyre.dk/kalender. Der er møder i både København, Odense, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, hvor nye idéer kan blomstre.

Om idémøderne
Nyreforeningen ønsker med støtte fra Nordea-fonden at udforske nye måder at være frivillig på. Derfor holder vi en række idémøder, hvor alle medlemmer er velkomne til at byde ind med idéer til aktiviteter i Nyreforeningen. På baggrund af sidste års idémøder er der bl.a. startet en bogklub i København, gåklubben ’Nyretrav’ i Nordjylland, cafeaftener med spil, håndarbejde og hygge i Stenløse, en fugletur på Fyn og meget mere.

Aalborg Zoo