Ung
Det er ikke nemt at være ung og kronisk nyresyg, men der er masser af muligheder for at have et godt liv som nyresyg. Vi har samlet en masse relevante oplysninger her på siden, som vi håber du kan bruge. Savner du noget information, er du altid velkommen til at kontakte Nyreforeningens sekretariat eller vores ungekoordinator.
Nyreforeningens ungekoordinator er Frederik Hansen, som kan kontaktes på nfbu@outlook.dk eller tlf. 52407030.
Du kan læse mere om NFBU’s (NyreForeningen Børn og Unge) arrangementer og om hvordan du får kontakt til andre unge og har mulighed for at engagere dig HER.
Er du ung og pårørende til en nyresyg, kan du læse mere her.
Ungearbejdsgruppen – NFBU
Ungdomsarbejdsgruppen, NFBU består af fem ivrige unge mennesker, men der er altid plads til flere! Vil du være en del af ungearbejdsgruppen NFBU, så skriv til nfbu@outlook.dk for at høre mere.
Vi er alle medlem af Nyreforeningen, fordi vi har en nyresygdom eller er pårørende, og vi ønsker at gøre en forskel for andre unge – både nyresyge og pårørende.
Hvis du har nogle gode idéer til et arrangement for unge, kan du fange os på Facebook, Instagram og nfbu@outlook.dk.
Frederik
Jeg hedder Frederik, er 26 år gammel og arbejder som robotingeniør, hvor jeg arbejder med at udvikle og implementere avanceret teknologi. Jeg er utrolig passioneret omkring mit arbejde og elsker at finde innovative løsninger, der kan gøre en forskel inden for mit felt. Når jeg ikke arbejder, bruger jeg min fritid på fodbold og jagt. Fodbold har været en stor del af mit liv i mange år, og det er en fantastisk måde for mig at holde mig aktiv og samtidig nyde samværet med andre. Jagt giver mig mulighed for at komme ud i naturen, udfordre mig selv og finde ro i det udendørs liv. Jeg blev nyretransplanteret i 2008, og den oplevelse har givet mig en dyb forståelse af, hvor vigtigt det er at sætte pris på ens sundhed. Den har også motiveret mig til at blive frivillig i Nyreforeningen, hvor jeg har været aktiv siden 2021. Gennem mit frivillige arbejde ønsker jeg at hjælpe andre, der står i en lignende situation, og at sprede opmærksomhed omkring nyresygdomme og organtransplantation. Jeg håber, at min egen historie kan inspirere andre og give dem håb i deres egen rejse.
Cecilie
Mit navn er Cecilie Lauridsen, jeg er 21 år og kommer fra Ebberup på Fyn. Til daglig arbejder jeg som social- og sundhedsassistent på et bosted, hvor jeg har fornøjelsen af at støtte og arbejde med mennesker med psykiske lidelser. Dette er en målgruppe og et arbejdsområde, som jeg brænder for, og som giver mig stor faglig og personlig tilfredsstillelse. Jeg har valgt at engagere mig i NFBU, fordi jeg ønsker at sætte øget fokus på de pårørende børn og unge. Som pårørende til min mor, der er nyresyg, ved jeg, hvor vigtigt det er at skabe stærke relationer mellem nyresyge og deres pårørende. Jeg mener, at NFBU er en oplagt platform til at arbejde for bedre vilkår for begge parter, så de sammen kan skabe værdifulde og meningsfulde minder. Jeg er ansvarlig for NFBU’s sociale medier og står klar til at hjælpe. Hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere information, er du meget velkommen til at kontakte mig via NFBU’s mail. Mail: nfbu@outlook.dk
Jannick
Mit navn er Jannick Witt, og jeg er født med kronisk nyresygdom. Jeg er aktivt engageret i NFBU (Nyreforeningens Børn og Unge) og sidder desuden i patientudvalget samt brugerrådet i Y afdelingen ude på OUH. Jeg er særligt passioneret omkring mit arbejde med NFBU, patientudvalget og brugerrådet. Gennem mit engagement her har jeg haft mulighed for at møde mange inspirerende mennesker og lære en masse om både medicinske og sociale aspekter af nyresygdomme. Mine medudvalgsmedlemmer vil beskrive mig som empatisk, engageret og målrettet. Jeg værdsætter ærlighed, samarbejde og vedholdenhed, hvilket er værdier, jeg forsøger at efterleve i mit daglige arbejde. I fremtiden håber jeg at fortsætte med at bidrage til forbedring af vilkårene for patienter med nyresygdomme. Jeg ser frem til at kunne gøre en endnu større forskel og skabe en bedre hverdag for dem, der er berørt af nyresygdomme.