Vælg en side

Mad

Mad og ernæring fylder meget, når man har en nyresygdom. På grund af nedsat nyrefunktion er der visse stoffer i fødevarer, du skal være opmærksom på. Ligeledes skal du være opmærksom på dit væskeindtag.

Mad og ernæring

Nyremad.dk

nyremad.dk har vi samlet viden om mad og nyresygdom og en række lækre og nyrevenlige opskrifter.

Det smarte ved siden er, at du kan planlægge din dagskost, da siden giver dig mulighed for at sætte et hjerte ved de opskrifter, som du vil lave. Efterfølgende tæller siden det samlede næringsindhold sammen for dig. På den måde ved du, hvor meget kalium, fosfat, salt, protein, kulhydrater, fedt og Kcal, du samlet set indtager, hvis du holder dig til opskrifterne.

Opskrifterne er særligt målrettet personer i dialyse, men der præsenteres forslag til variationer af opskrifterne, så de kan tilpasses personer, der har et behov for at spare på protein, og personer, der ikke har særlige kostrestriktioner, fx nyretransplanterede. Der bliver lagt nye opskrifter på løbende.

Gå til nyremad.dk (kræver medlemslogin)

Kogebog til nyresyge

‘Spis godt – når du har en nyresygdom’ indeholder mere end 60 opskrifter med noget for enhver smag. Der er forslag til morgenmad, frokost, aftensmad og desserter. Derudover er der forslag til salater og grøntsager, til saucer og dressinger samt et afsnit om julemad og et afsnit om sommermad. Forslagene er varierede, så du både finder klassiske danske retter samt nye og internationalt inspirerede opskrifter.

Kogebogen tager særligt højde for de kostanbefalinger, som personer i dialyse skal tage hensyn til. Den kan også med god gavn bruges af personer med nedsat nyrefunktion og af transplanterede.

I kogebogen finder du også nyttig viden om mad og nyresygdom, som er gavnlig for alle, der lever med en nyresygdom.

Du kan købe kogebogen ved at klikke her.

Diætistens blog

Du kan læse relevante indlæg på Diætistens blog. Her skriver Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe løbende om de emner, som hun bliver spurgt om i rådgivningen.

I hvert nummer af medlemsmagasinet Nyrenyt får du desuden opskrifter og gode råd fra kliniske diætister.