Go Back
+ servings
Thaikylling

Lynstegt kylling med ingefær og chili

Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250 gram kyllingekød evt. filet
  • 60 gram løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie eller oliemargarine
  • 8 gram revet ingefær
  • 2 spsk revet usprøjtet citronskal
  • 1 tsk frisk chili
  • 1 tsk sukker
  • 2-3 spsk fiskesauce
  • Koriander
  • Evt. broccoli eller peber

Sådan gør du
 

  • Hak løget groft og hvidløg fint
  • Varm olien op i en tykbundet stegepande eller wok; kom løg, hvidløg, ingefær, citronskal og chili i og steg under omrøring i 3-5 min. ved mellemvarme til blandingen er let gylden
  • Pas på det ikke brænder på, da det vil få en bitter smag
  • Skru op for varmen, så panden bliver meget varm og læg kyllingekødet i og rør godt rundt
  • Drys sukkeret over kyllingen og steg den i ca. 5 min., til kødet lige er stegt.
  • Ryst panden ind imellem
  • Tilsæt fiskesaucen, steg videre i 2 min. og server straks garneret med korianderblade.

Noter

Kan serveres med ris.
Ikke fryseegnet. 
TIP: Ønsker man grøntsager i retten, kan der de sidste 2 min., steges små forkogte brocolibuketter med.
TIP: Man kan marinere kødet ved at lægge det i stegeingredienserne (olie, hvidløg, ingefær og citronskal) et par timer inden stegningen.
Tried this recipe?Let us know how it was!