Langt de fleste nyresyge har behov for at spare på saltet. For mange er salt en vigtig smagsgiver i maden, det er derfor vigtigt, at der er andet til at give en god smag. Både kød, fisk, fjerkræ, tofu og grøntsager kan marineres, mindst en halv time, og grilles bagefter.
Ingredienser
Marinade til fx kød
2spskolie
2spskæbleeddike
1spsksennep
Peber
Barbeque marinade
1½dlketchup
2tskbrun farin
1spskrødvinseddike
½tsktabasco
1nipchili
1fedfinthakket hvidløg
Marinade til fx kylling
2spskolie
1spsksennep
1fintrevet skral og saft fra citron el. lime
3tskrosmarin
Peber
Marinade til fx fisk og skaldyr
4spskolie
2spskfiskesovs
1tsksambal oelek
3spsklime- el. citronsaft
1fedfinthakket hvidløg
1stilkfinthakket citrongræs
Marinade til fx tofu
1spsk soja(Gerne med lavt saltindhold)
1fedfinthakket hvidløg
1nipchili
1saft fra lime
1tskhonning
1tskfriskrevet ingefær
Marinade til fx grøntsager
2spskolie
finthakket krydderurter
Peber
Sådan gør du
Den valgte marinade blandes sammen, og hældes over det rå kød/grønt/tofu. Lad det gerne trække et par timer inden det bliver tilberedt