Go Back
Grillmad

Marinader

Langt de fleste nyresyge har behov for at spare på saltet. For mange er salt en vigtig smagsgiver i maden, det er derfor vigtigt, at der er andet til at give en god smag. Både kød, fisk, fjerkræ, tofu og grøntsager kan marineres, mindst en halv time, og grilles bagefter.

Ingredienser
  

Marinade til fx kød

  • 2 spsk olie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sennep
  • Peber

Barbeque marinade

  • dl ketchup
  • 2 tsk brun farin
  • 1 spsk rødvinseddike
  • ½ tsk tabasco
  • 1 nip chili
  • 1 fed finthakket hvidløg

Marinade til fx kylling

  • 2 spsk olie
  • 1 spsk sennep
  • 1 fintrevet skral og saft fra citron el. lime
  • 3 tsk rosmarin
  • Peber

Marinade til fx fisk og skaldyr

  • 4 spsk olie
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 spsk lime- el. citronsaft
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 stilk finthakket citrongræs

Marinade til fx tofu

  • 1 spsk soja (Gerne med lavt saltindhold)
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 nip chili
  • 1 saft fra lime
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk friskrevet ingefær

Marinade til fx grøntsager

  • 2 spsk olie
  • finthakket krydderurter
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Den valgte marinade blandes sammen, og hældes over det rå kød/grønt/tofu. Lad det gerne trække et par timer inden det bliver tilberedt
Tried this recipe?Let us know how it was!