Vigtig meddelelse om blodfortyndende medicin

Sundhedsstyrelsen skriver den 4. maj:

Nogle patienter skal have tjekket den blodfortyndende behandling hos lægen en ekstra gang

Sundhedsstyrelsen har for nylig besluttet, at apotekerne ikke længere må udlevere den blodfortyndende medicin af mærket Warfarin Orion i stedet for medicin af mærkerne Marevan eller Waran (og omvendt).

Patienter, der er skiftet fra Marevan eller Waran til Warfarin Orion, skal sørge for at få kontrolleret deres blods evne til at størkne – den såkaldte INR-værdi – hos lægen en af de nærmeste dage, hvis de endnu ikke har fået målt deres INR på den nye behandling. Det samme gælder patienter, der er skiftet fra Warfarin Orion til Marevan eller Waran, og som ikke har fået tjekket INR efter skiftet.

Patienter, der er i behandling med Warfarin Orion, og som har fået kontrolleret, at deres INR-værdier er stabile med Warfarin Orion, kan fortsætte behandlingen uden at foretage noget ekstraordinært.

Ligeledes kan patienter, der er i behandling med Marevan eller Waran, og som har fået tjekket, at deres INR-værdier er stabile med denne behandling, fortsætte den som planlagt.

Vigtigt: Patienter må ikke uden aftale med læge ophøre med eller ændre den aftalte dosering på den blodfortyndende medicin, da det kan give en øget risiko for blodpropper eller blødning. Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål til din behandling.

Læs mere på sundhedsstyrelsen.dk