dialyse-bivirkninger

Viborg er bedst til dialyse

Og Odense Universitetshospital er bedst til nyretransplantation. Det er resultatet af Dagens Medicins årlige kåring af de bedste hospitaler i Danmark.

Vurderingen af kvaliteten af hospitalernes dialysebehandling er baseret på to parametre: Andelen af patienter hvor dialyse sker planlagt og andelen af patienter som tidligt bliver henvist til en nefrologisk afdeling. Her klarer Viborg sygehus sig altså bedst, og bliver derudover også kåret som Danmarks bedste mellemstore hospital.

Odense Universitetshospital er bedst til nyretransplantation. Her har man 100 % overlevelse hos nyretransplanterede indenfor 1 år efter transplantationen. Alle transplantationssteder (Odense, Aarhus og Rigshospitalet) har dog en høj overlevelse, som er steget støt de sidste tre år.

Ser man samlet på nyreområdet (dialyse og nyretransplantation) klarer Aarhus Universitetshospital sig bedst, fordi de får en pæn score på begge områder, og dermed får de det højeste gennemsnit. Aarhus Universitetshospital vinder desuden titlen som Danmarks bedste store hospital for ottende gang.

I kåringen af Danmarks bedste hospitaler vægter omdømme og patienttilfredshed hver 10 %, mens de resterende 80 % er vurderingen af sygehusenes behandlingskvalitet baseret på data for 67 behandlinger og undersøgelser – heriblandt dialyse og nyretransplantation.

Kilde: Dagens Medicin