Sorg-naar-aegtefaellen-doer

Sorg – når ægtefællen dør

Videncenter for Rehabilitering og Palliation (PAVI) præsenterer en ny forståelse af sorg, viden om sorg hos ældre og sorgstøttemuligheder som en del af et folkeoplysningsprojekt, der hedder ’Sorg – når ægtefællen dør’. Der er både en bog, en pjece, en film og en hjemmeside.

En bog med fortællinger fra efterladte

Bogen ’Sorg – Når ægtefællen dør’ gør op med en tidligere forståelse af sorg og præsenterer den nyeste viden på området. Den faglige viden bliver sat i perspektiv af fortællinger fra syv mænd og kvinder, der fortæller, hvordan de har oplevet at miste deres ægtefælle. Hvad har været svært, og hvad har hjulpet dem i sorgen. Det er syv ærlige fortællinger fra mennesker, der tør stå frem og fortælle om deres tab og om, hvordan de har håndteret livet med sorg og ensomhed, manglende livslyst, og om hvordan man kan finde styrke og måske lyst til igen at blive to.

”Sorg – Når ægtefællen dør” er en livsbekræftende bog, der kan hjælpe efterladte – også før man konkret mister ægtefællen.

Bogen kan downloades gratis på www.sorgstøtte.dk eller den kan købes for 237,50 kr. ved at sende en mail til tellervo@sdu.dk.

Film om sorgstøtte

Se filmen om sorgstøtte.

Hjemmeside om sorgstøtte

På hjemmesiden www.sorgstøtte.dk kan du læse mere om sorg, om hvad du kan gøre for at hjælpe andre i sorg, og hvordan du kan få professionel støtte og tilbud om behandling, hvis sorgen bliver kompliceret.

Fakta om sorg

  • I Danmark mister godt 80 % deres ægtefælle efter, at de er fyldt 65 år.
  • Sorg bliver ikke lettere at bære, når man er gammel – for nogle tværtimod.
  • Mange ældre bliver særligt sårbare, når de mister ægtefællen.
  • Man ”kommer ikke over sorgen”. Sorg tager den tid, sorgen tager. Og det er individuelt.
  • Venner og familie skal tage initiativ til at hjælpe og opsøge den efterladte. Overlad ikke initiativet til den efterladte.
  • Der findes gratis sorgstøttetilbud i landets kommuner (find tilbud nær dig).