Tage Brinch fik en vaccine

Som at vinde i lotto

Tage Brinch fik en vaccine

De første nyrepatienter er blevet vaccinerede mod COVID-19. En af dem er Tage Brinch, som fik en opringning fra Kolding Nyreambulatorie søndag aften den 3. januar. Tage blev spurgt, om han ville tage imod en COVID-19 vaccine allerede næste formiddag.

Tage var ikke i tvivl. ’Det var som at vinde i lotto! Jeg har ventet på denne dag siden marts måned. I ti måneder har jeg stort set kun set min kone og vores nærmeste to vennepar. Jeg sidder i Sydøstjyllands bestyrelse og vi har aflyst alle arrangementer. Så der sker ikke noget lokalt. Men selv når jeg er vaccineret to gange, vil jeg selvfølgelig fortsætte med at overholde retningslinjerne og holde afstand. Jeg tror der vil gå lang tid før normaliteten er tilbage.’

Dagen efter kom brevet med den officielle invitation i Tages e-boks.

I særlig øget risiko

Kolding sygehus er så småt gået i gang med at vaccinere patienter i særlig øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19. Med sine 70 år, en 17 år gammel transplanteret nyre og 52 år med type 1 diabetes, er det blevet vurderet, at Tage tilhører gruppen af personer i særlig øget risiko.

Selve vaccinen foregik i en stor fabrikshal, som er et af de vaccinationscentre, som er blevet oprettet rundt omkring i landet. Sikkerheden var i top, og der var bemanding til at berolige patienter, udføre selve vaccinationen og ambulancer stod klar, skulle en person få et ildebefindende eller reagere overfølsom overfor vaccinen. ’Der var fire sygeplejersker i det rum hvor jeg blev vaccineret. Det hele virkede meget tjekket og det gav tryghed’, fortæller Tage.

I forbindelse med vaccinen blev Tage oplyst, at han godt kunne opleve Corona-lignende symptomer. ’Næste dag kunne jeg virkelig mærke, at kroppen reagerede på vaccinen. Jeg fik ikke feber eller hoste, men fik en ubehagelig følelse i kroppen. Jeg følte mig skvattet, sådan mandeinfluenza-agtigt. Det forsvandt dog hen under aftenen.’

Tage regner med, at han vil få stik nr. 2. inden for de næste 3 uger. Ca. 4 uger efter 2. stik vil Tage blive indkaldt af Nyreambulatoriet. For man vil holde øje med, om hans krop har produceret antistoffer mod COVID-19.

’Det er så godt, at der bliver fulgt op! Så ved jeg, om vaccinen har den ønskede effekt’, siger Tage.

Du bliver kontaktet når det er din tur

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle personer med sygdomme eller tilstande, der giver en øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, bliver vaccineret inden for en kort periode (forventeligt foråret 2021).

Lige nu er der rigtig travlt hos lægerne. Sundhedspersonalet gør hvad de kan for, at befolkningen får tilbudt en vaccine så hurtigt som muligt. Idet der på nuværende tidspunkt ikke er nok vacciner til alle, er det patienter i særlig øget risiko, som prioriteres som de første.

Du skal derfor ikke ringe til din læge eller dit sygehus. Du bliver kontaktet lige så snart det er din tur. På vores hjemmeside kan du læse mere om personer i særlig øget risiko og hvordan du bliver informeret, når det er din tur til at blive vaccineret: Corona – Nyreforeningen