Selvbetjent dialyse åbner på Nordsjællands Hospital

Foto: Helle Wilmann Søndergaard. Billedet er fra Frederiksberg Hospital, Limited Care afdeling.

Tirsdag den 4. september 2018 åbner Nordsjællands Hospital for ”SelfCare”, et selvstændigt dialyseafsnit, hvor hæmodialysepatienter selv varetager deres behandling.

Nordsjællands Hospital oplærer patienter til hjemmedialyse, men der er patienter, som af forskellige årsager ikke har mulighed for at dialysere hjemme. Derfor slår Nordsjællands Hospital nu dørene op til SelfCare, hvor hæmodialysepatienterne selv kan foretage dialysebehandlingen, når det passer ind i deres liv.

Bedre behandling og mere fleksibilitet

I dialyseafsnittet på hospitalet dialyserer patienterne tre gange om ugen, mens de i SelfCare kan dialysere oftere og på tidspunkter, der passer den enkelte. Det giver en fleksibilitet, der kan være afgørende for ens sociale liv og muligheden for at varetage et job. Jo oftere man dialyserer, jo bedre reguleret er sygdommen. Det betyder, at patienten får mere energi, oplever mindre træthed og kan tage mindre medicin. Mere dialyse betyder også, at der er færre kost- og væskerestriktioner, som er en meget stor del af hverdagen for en dialysepatient.

”Vi glæder os til at kunne give vores patienter muligheden for selv at varetage den fulde behandling i vores SelfCare, som giver dem mere fleksibilitet og frihed i livet,” siger dialysesygeplejerske Helle Sparre.

I SelfCare er der fire dialysestationer og patienterne kan booke dialysetider hele døgnet via Min Sundhedsplatform.