Pårørendefælledskaber

Pårørendefællesskaber og værter

– for dig som er pårørende til en person med nyresygdom

I Nyreforeningen arbejder vi for at hjælpe og støtte de pårørende, og derfor har vi oprettet særlige fællesskaber for pårørende.

Lige nu søger vi værter til nye fællesskaber for pårørende – måske er det dig?
Hop direkte til mere om værtsrollen og tilmeldingsformular

Hvad er pårørendefællesskaber?

Det kan være en stor omvæltning, når én i familien rammes af nyresygdom – både for den ramte og for de pårørende – og i den forbindelse kan det være en stor hjælp, at møde ligesindede, som ved hvad det vil sige at være pårørende.

En række frivillige, som selv er pårørende, har sagt ja til at være værter for fællesskaber hvor pårørende kan mødes, skabe netværk og dele erfaringer om stort og småt fra livet som pårørende.

Et pårørendefællesskab er et sted, hvor pårørende styrker og støtter hinanden og hvor glæder og sorger kan deles i trygge rammer.

Derudover giver pårørendefællesskaberne også pårørende mulighed for at hente viden og inspiration til at håndtere hverdagens udfordringer, samt adgang til rådgivning og vejledning. Via fællesskaberne bliver deltagerne inviteret til cafémøder og til temaaftener om de ting, som fylder, når man er pårørende til en person med nyresygdom.

Deltagelse i fællesskaberne er gratis og alle i fællesskabet har tavshedspligt.

Hvem kan deltage?

Pårørendefællesskaberne er grupper for voksne pårørende, og der oprettes fællesskaber målrettet forskellige grupper af pårørende. Ligesom fællesskaberne oprettes forskellige steder i landet.

Hvor og hvornår mødes pårørendefællesskaberne?

Pårørendefællesskaberne startede i august 2022. Nogle fællesskaber mødes fysisk og andre mødes online.

Du finder pårørendefællesskaber her:

Fællesskab for kæreste/ægtefælle/samlever, som mødes fysisk

Fællesskab for kæreste/ægtefælle/samlever (de yngre 25-40+), som mødes fysisk

Voksne børn af personer med nyresygdom, som primært mødes online

Øvrige netværk for pårørende i Nyreforeningens kredse

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om fællesskaberne, kan du kontakte værterne for de enkelte fællesskaber eller projektleder Karen Bangert på kb@nyre.dk eller tlf. 92 82 24 61

Vi søger værter til nye fællesskaber for pårørende – måske er det dig?

Til at drive Nyreforeningens nye fællesskaber for pårørende søger vi værter. Værtsrollen består i at invitere til og være vært for møder i fællesskaberne. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være vært. Dog skal du selv være pårørende og have overskud til at påtage dig opgaven. Derudover skal du være empatisk og god til at styre samtaler, så alle i gruppen bliver set og hørt.

Som vært er du med til at beslutte, hvor og hvor ofte I skal mødes i fællesskabet.

Uddannelse og hjælp til værterne

Værter for møderne har stor indflydelse på hvilke emner der tages op og mulighed for at forme det konkrete fællesskab. Du behøver dog ikke at være bange for, at du står alene med opgaven. Ud over støtte fra Nyreforeningens sekretariat, så tilstræber vi også, at hvert Pårørendefællesskab har mindst to værter.

Og endelig holder vi en uddannelsesweekend den 15.-16. april 2023, så du som vært for møderne i fællesskaberne er klædt godt på til opgaven. Du vil også have adgang til et idékatalog og materialer, som du kan støtte dig til og lade dig inspirere af.

Hør mere om værtsrollen den 9. marts på Zoom

Torsdag den 9. marts kl. 19.00-20.30 holder Nyreforeningen Kick-off møde for de personer, som overvejer til at være værter for Pårørendefællesskaberne. Mødet foregår på Zoom.

Overvejer du at være vært og har du lyst til at deltage i Kick-off mødet, så udfyld formularen herunder eller kontakt projektleder Karen Bangert på kb@nyre.dk eller tlf. 92 82 24 61 – gerne inden den 1. marts 2023. Inden Kick-off mødet vil du blive ringet op til en snak om det at være vært.

Formular - jeg vil gerne høre mere om rollen som vært