Pårørendefællesskaber

Fællesskab

Det kan være en stor omvæltning, når én i familien rammes af nyresygdom. Mange pårørende står alene med rigtig mange spørgsmål, bekymringer og tanker. At møde andre, som også er pårørende til en person med nyresygdom, kan være en stor hjælp. I de kommende år vil vi i Nyreforeningen derfor styrke eksisterende og skabe nye pårørendefællesskaber i alle fem regioner.

Hvad er pårørendefællesskaber?

Med pårørendefællesskaberne vil Nyreforeningen skabe netværk og frirum for pårørende til personer med nyresygdom. Pårørendefællesskaberne skal være et sted, hvor pårørende styrker og støtter hinanden i at passe på sig selv og hvor pårørende kan dele oplevelser og erfaringer.
Ud over et stærkt fællesskab, skal pårørendefællesskaberne give pårørende viden og inspiration samt adgang til rådgivning og vejledning. Via fællesskabernes inviteres til temaaftener om de ting, som fylder, når man er pårørende til en person med nyresygdom.

Hvem kan deltage?

Pårørendefællesskaberne er for voksne pårørende og du er velkommen uanset om du er ægtefælle, samlever, kæreste, barn af, forældre eller søskende.

Hvor og hvornår mødes pårørendefællesskaberne?

Pårørendefællesskaberne starter i august 2022. Det vil være et fællesskab i hver region, men det er endnu ikke fastlagt i hvilken by. Vi planlægger at holde månedlige møder samt tre årlige temadage i hver region.

Vil du være med eller vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om projektet? Eller er du pårørende og har lyst til at deltage i eller til at forme fællesskaberne? Så hører vi meget gerne fra dig. Du er du velkommen til at kontakte projektleder Karen Bangert på kb@nyre.dk eller tlf. 92 82 24 61.

Udfyld tilmeldingsformularen for at blive skrevet op til et Pårørendefællesskab: