Den årlige Organdonationsdag

Organdonationsdagen afholdes hvert år den anden lørdag i oktober. Her i 2021 bliver dagen afholdt lørdag d. 9. oktober. Læs hvad der sker på Organdonationsdagen i 2021.

I 2016 deltog Danmark for første gang nogensinde i den internationale mærkedag. Efter Organdonationsdagen 2016 tilmeldte hele 13.556 danskere sig Donorregistret, alene i oktober 2016 – det er dobbelt så mange som på en normal måned. Det gør altså en stor forskel, at vi sammen fejrer dagen og sætter fokus på den vigtige sag. Organdonationsdagen-2016-logo

Hvad sker der på dagen?

Organdonationsdagen er en international dag, som har fundet sted siden 1996. Forskellige europæiske storbyer skiftes til at have værtsskabet for dagen, og på tværs af Europa foregår der i uge 40/anden lørdag i oktober en masse satellit-events, som sætter fokus på organdonation.

Med de forskellige events skaber Organdonationsdagen rum for dialog og debat om organdonation. Samtidig er dagen en anerkendelse af alle organdonorer, deres familier, de transplanterede, deres pårørende og de sundhedsprofessionelle, som alle har organdonation tæt på i deres personlige liv eller arbejde.

Nyreforeningen hylder de levende donorer

Hvert år er der mennesker, der giver deres ene nyre væk, så en anden kan få glæde af den. Nyreforeningen ønsker at anerkende de mennesker, som hjælper et familiemedlem, en ven eller bekendt ved at donere deres ene nyre. Det gør vi hvert år på Organdonationsdagen med Donordagen.

Har du doneret en nyre til et familiemedlem, en ven eller en bekendt? Så kan du tilmelde dig vores arrangement for levende donorer, hvor der vil være faglige oplæg og rig mulighed for at tale med andre som også har doneret en nyre. Du kan se programmet for donordagen lørdag d. 9. oktober 2021 og læse hvordan du tilmelder dig her.

Hvem afholder Organdonationsdagen?

Dansk Center for Organdonation står bag dagen, og det er patientforeninger, hospitaler og frivillige på organdonorområdet, som arrangerer events rundt om i landet. De mange små, lokale initiativer på tværs af landet udgør tilsammen den nationale Organdonationsdag.

Læs mere om Organdonationsdagen på Dansk Center for Organdonations hjemmeside her.

Vil I gerne lave et arrangement, men måske mangler lidt input til, hvordan I kan gribe det an? Så læs med her, hvor Dansk Center for Organdonation har lavet et idekatalog til arrangementer. Læs idekataloget ved at klikke her.

Læs om Nyreforeningens samarbejde med Dansk Center for Organdonation og deres arbejdsgruppe Oplysning om Organdonation her.