Den årlige Organdonationsdag

Organdonationsdagen afholdes hvert år den anden lørdag i oktober. Vær med til at sætte fokus på den vigtige sag og få flere til at tage stilling.

Organdonationsdagen afholdes næste gang lørdag d. 12. oktober 2019. Den årlige mærkedag er et led i Den Nationale Handlingsplan for Organdonation.

I 2016 deltog Danmark for første gang nogensinde i den internationale mærkedag. Efter Organdonationsdagen 2016 tilmeldte hele 13.556 danskere sig Donorregistret, alene i oktober 2016 – det er dobbelt så mange som på en normal måned. Det gør altså en stor forskel, at vi sammen fejrer dagen og sætter fokus på den vigtige sag. Organdonationsdagen-2016-logo

Hvad sker der på dagen?

Organdonationsdagen er en international dag, som har fundet sted siden 1996. Forskellige europæiske storbyer skiftes til at have værtsskabet for dagen, og på tværs af Europa foregår der i uge 40/anden lørdag i oktober en masse satellit-events, som sætter fokus på organdonation.

Med de forskellige events skaber Organdonationsdagen rum for dialog og debat om organdonation. Samtidig er dagen en anerkendelse af alle organdonorer, deres familier, de transplanterede, deres pårørende og de sundhedsprofessionelle, som alle har organdonation tæt på i deres personlige liv eller arbejde.

Nyreforeningen hylder de levende donorer

Hvert år er der mennesker, der giver deres ene nyre væk, så en anden kan få glæde af den. Nyreforeningen ønsker at anerkende de mennesker, som hjælper et familiemedlem, en ven eller bekendt ved at donere deres ene nyre. Det gør vi hvert år på Organdonationsdagen med Donordagen.

Hvem afholder Organdonationsdagen?

Dansk Center for Organdonation står bag dagen, og det er patientforeninger, hospitaler og frivillige på organdonorområdet, som arrangerer events rundt om i landet. De mange små, lokale initiativer på tværs af landet udgør tilsammen den nationale Organdonationsdag.

Man kan allerede nu tilmelde sit arrangement til Dansk Center for Organdonation og på den måde komme med det program over arrangementer landet over, som vil blive offentliggjort. Det kan skabe synlighed om netop jeres arrangement – og den vigtige sag, I laver det for. Tilmeld dit arrangement til organdonationsdagen ved at klikke her.

Den 1. juni 2019 åbnes op for, man kan bestille merchandise til sit organdonationsarrangement. Bemærk dog, at man ikke er garanteret at få al den merchandise, man ønsker. Bestil merchandise ved at klikke her.

Læs mere om Organdonationsdagen på Dansk Center for Organdonations hjemmeside her.

Vil I gerne lave et arrangement, men måske mangler lidt input til, hvordan I kan gribe det an? Så læs med her, hvor Dansk Center for Organdonation har lavet et idekatalog til arrangementer. Læs idekataloget ved at klikke her.

Læs om Nyreforeningens samarbejde med Dansk Center for Organdonation og deres arbejdsgruppe Oplysning om Organdonation her.

Flyer om anonym levende nyredonation

Her kan du downloade og printe en flyer i ½ A4-side format, du kan bruge til Organdonationsdagen. KLIK HER FOR AT PRINTE FLYER.

Vi afholder sammen dag – den 12. oktober – Donordagen, hvor vi hylder de mennesker, som har doneret en nyre til et andet menneske og givet ham eller hende livet tilbage.

På Donordagen kan donorerne også erfaringsudveksle med hinanden. Du kan printe plakaten med invitationen til Donordagen 2019 ved at klikke her: Donordag 2019 – A4 plakat til print