Opskrifter til vegetarer

Det kan godt lade sig gøre at være nyresyg og vegetar. Det kræver bare ekstra opmærksomhed på kostens sammensætning for at få den næring, kroppen har brug for, uden at få for meget kalium og fosfat. Her er et par forslag til vegetariske retter.

Gryderet med bønner

Du skal bruge:

1 dåse kidneybønner (ca. 250 g kogte)
1 dåse hvide bønner (ca. 250 g kogte)
2 gulerødder
2 løg
1-2 fed hvidløg, pressede
1 peberfrugt, skæres i tern
2 dåser hakkede tomater
1 dåse majs
1 boullionterning
2 tsk. paprika
½-1 tsk. chilipulver
1 tsk. salt (brug gerne mindre)
olie til stegning
1 bundt persille til pynt

Sådan gør du:

Skær gulerødderne i mindre tern og hak løgene groft. Svits løg, hvidløg og gulerod i en gryde i olien. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre 5-10 minutter eller til gulerødderne er næsten møre. Tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad det simre yderligere 5-10 minutter. Drys med hakket persille.

Ved kaliumbegrænsning forkoges grønsagerne ca. 5 minutter og kogevandet kasseres.

Tilbehør: Ris

 

Kold grøntsagspaté

(4-6 pers.)

Du skal bruge:

200 gram røde linser
2 spsk olie
200 g løg i tern
300 g broccoli, finthakket
150 g squash, groft revet
300 g gulerødder, groft revet
300 g hytteost
2 hele æg
2 æggehvider
2 spsk maizena
Salt og peber

Sådan gør du:

Kog linserne efter anvisningen på posen. Svits løg i olien. Kog broccoli, squash og gulerødder i 3-5 min. Bland hytteost, æg, maizena sammen med grøntsagsmassen og linser. Smag til med salt og peber. Beklæd en bageform med bagepapir og hæld massen i. Bag patéen i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.