Opskrift: Svalende koldskål i nyrevenlig version

Photo: Artur Rutkowski/Unsplash.

I seneste nummer af Nyrenyt har klinisk diætist Kenneth Mærsk Christensen fra Sønderborg Sygehus og klinisk diætist Sofie Wendelboe fra Nykøbing F. sygehus lavet opskrifter på diverse mellemmåltider og sommerlækkerier – blandt andre denne forfriskende koldskål.

Hver portion indeholder 210 mg kalium og 80 mg fosfat.
Hvis du tilføjer 100 gram jordbær, så får du 180 mg kalium.

Koldskål

Til 2 portioner

Ingredienser:

2 dl. soyamælk
2 dl. soyayoghurt
1 bæger æggehvide
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Saft af 1 citron
Revet skal af ½ citron

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker og pisk lidt videre.
Tilsæt derefter soyamælk, soyayoghurt, citronsaft og citronskal, mens du pisker.

Serveres med det samme.