,

Nyt badge skal minde os om at holde afstand

Badge

Fra på mandag kan du med dette badge vise, at du gerne vil have, at andre folk holder afstand.

Mange personer med nyresygdom er i øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19. Badgene er tiltænkt personer i øget risiko, pårørende men også andre, som er bekymrede for at blive smittet.

Særligt nu, hvor vi har set smitten stige flere steder i landet er det vigtigt, at vi bliver ved med at passe på hinanden og følge anbefalingerne om at holde afstand. For patienter i øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19 anbefales en afstand på 2 meter.

”Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges. Man kan fx bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen. På den måde behøver man ikke at henvende sig direkte til andre og gøre dem opmærksomme på at holde afstand,” siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Badgene er blevet til efter ønske fra både borgere og flere patientforeninger. Fra på mandag den 12. oktober kan man gratis hente et badge på landets apoteker. Ligeledes kan de mod et gebyr bestilles via flere patientforeninger, herunder Nyreforeningen.

Vi håber, at de fleste har mulighed for selv at hente et badge på apoteket. Har man ikke det, tilbyder Nyreforeningen at sende for et administrationsgebyr på 25 kr.

Hvis du ønsker det, kan du sende en mail med navn og adresse til mail@nyre.dk og sende de 25 kroner i administrationsgebyr på Mobile Pay på nummer 35346.

Så skal vi nok hjælpe dig med at passe på dig.