Nyrenyt sætter fokus på forskning

I det nye nummer af Nyrenyt kan du se, hvilke forskere, som har fået penge fra Nyreforeningens Forskningsfond.

I Nyreforeningen arbejder vi for at fremme forskning, der øger livskvaliteten for mennesker med nyre- og urinvejslidelser – og for deres pårørende og donorer. Vores støtte til en forsker eller et forskningsprojekt er måske ikke det, der dækker hele forskningsbudgettet. Men det kan give en vigtig blåstempling, som forskeren kan bruge til at rejse yderligere midler. Derfor var det en flok glade forskere, som modtog deres forskningsfondsbidrag under landsmødet i år. Hvem de er og hvad deres projekt går ud på, kan du læse i denne udgave af Nyrenyt.

I USA er der stærke og målrettede kræfter, som forsker i at udvikle en implanterbar kunstig nyre. Det kigger vi nærmere på, ligesom vi fortæller om en ny videnskabelig artikel, som har afdækket, hvad der rent faktisk motiverer anonyme nyredonorer.

Læs i denne uge også den inspirerende historie om, hvordan den aktive og rejseglade nyrepatient Michael Mortensen har fortsat sit aktive liv – blandt andet med roadtrip i USA – ved at medbringe P-dialyse.

Klik her for at hente Nyrenyt som Pdf.
Klik her for at bladre i Nyrenyt på nettet.