Nyrenyt er landet med tema om mental sundhed

Danskere med langvarig sygdom har to til tre gange så stor risiko som resten af befolkningen for at have mentale helbredsproblemer i form af depression, angst eller demens. Det medfører forringet livskvalitet og et dårligere sygdomsforløb. Det viser tal fra Den Nationale Sundhedsprofil 2017, som Sundhedsstyrelsen udgav i marts 2018.

Derfor har vi i seneste udgave af vores medlemsblad Nyrenyt sat fokus på mental sundhed. Du kan læse om Steen, som ikke kan transplanteres og derfor er bundet til dialysemaskinen resten af sit liv. Steen fortæller om, hvordan han på trods af den besked har fornyet sin livskvalitet. Du får desuden tips til at få mindfulness ind i din hverdag, og så giver vi dig et overblik over selvhjælpskurser til kronisk syge og pårørende, som du finder i alle landets kommuner. Selvfølgelig er der også hjælp at hente i Nyreforeningen, hvis du har brug for en at tale med.

I dette nummer af Nyrenyt kan du desuden læse om mad og nyresten, foreningens nye struktur, som bl.a. betyder at vi har fået en 2. næstformand med ansvar for børn, unge og familier, om Rie og Henrik der redder liv i Nicaragua med 12 bornholmske dialysemaskiner, om de seje dialysepatienter i Hjørring, der cykler rundt i hele verden og meget mere.

Bliv medlem og få Nyrenyt direkte i din postkasse

Som medlem af Nyreforeningen modtager du Nyrenyt fire gange om året – enten med posten eller i din indbakke. Et almindeligt medlemskab koster 305 kr. om året. Bliv medlem her.