Nyheder

Vinderen af Ekstrachancen er fundet!

Vinderen af Ekstrachancen og dermed et rejsegavekort til Spies på 10.000 kr. er i dag fundet ved retten i Glostrup. Den heldige vinder af gavekortet er Camilla Vinkel  fra Kjellerup. Et stort tillykke til hende og mange tak til alle, der har deltaget.

Skal familien træffe valget for dig?

Ved din familie, hvad der skal ske med dine organer, hvis du uventet dør? Det spørgsmål stiller Nyreforeningen sammen med otte andre foreninger i en kampagne med titlen ”Giv Livet Videre”. Kampagnen sætter fokus på vigtigheden af at registrere sin holdning til organdonation.

Transport

Kronisk syge med lav indtægt bør få dækket transport til behandling

Pensionister kan som de eneste i dag få dækket deres transportomkostninger i forbindelse med behandling på sygehuset, hvis de har mindre end 50 km til og fra behandlingsstedet. Men der er andre grupper, som kan have svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Sidste chance for at vinde lækre præmier

Nyreforeningens lotteri slutter den 15. juni, så du kan stadig nå at købe lodder og deltage i konkurrencen om en bil, rejsegavekort, ferieophold og meget mere. Vi kan ikke love, at du vinder – men vi kan garantere, at du støtter en god sag!

Hold styr på dit væskeindtag i varmen

Maj måned har været historisk varm, og varmen fortsætter ind i juni måned. Det betyder, at især dialysepatienter lige nu kæmper med at holde styr på deres væskeindtag. Mange dialysepatienter har væskerestriktioner, men det kan være svært at regulere, når man sveder meget i sommervarmen.

Nyrenyt er landet med tema om mental sundhed

Danskere med langvarig sygdom har 2-3 gange så stor risiko som resten af befolkningen for at have mentale helbredsproblemer. Det medfører forringet livskvalitet og et dårligere sygdomsforløb. Derfor har vi i seneste udgave af vores medlemsblad Nyrenyt sat fokus på mental sundhed.

Frit-sygehusvalg

Vælg selv hvor du vil transplanteres

Du har frit sygehusvalg, hvis du står på venteliste til en nyretransplantation.

Ny app til NemID gør det nemt at tjekke sundhedsoplysninger

Nu bliver det endnu hurtigere og nemmere at tjekke sin sygehusjournal, prøvesvar og vaccinationer via ny app til telefon og tablet.

Saadan-haandterer-vi-dine-oplysninger

Sådan håndterer vi dine oplysninger

Den nye europæiske persondataforordning, The General Data Protections Regulation, træder i kraft den 25. maj 2018. Det betyder, at vi i Nyreforeningen har arbejdet med at beskrive, hvordan vi behandler de oplysninger, du giver os. Det er vigtigt for os, at vi behandler dine persondata forsvarligt og ordentligt, så vores medlemmer kan føle sig trygge.

Etbenet dialysepatient udfordrer nyrelæger i løb

Under den europæiske nyrekongres, som foregår i København i disse dage, er der arrangeret et løb, ”Run for Kidneys 2018”. Deltagerne i kongressen kan deltage, og en af Nyreforeningens frivillige har valgt at stille op. ”Jeg tænkte, at jeg da godt lige kunne snuppe 5 km sammen med alle lægerne – bare for at vise at man sagtens kan den slags som dialysepatient med kun ét ben,” siger Henning Søndergaard.