Nyheder

Rekordmange læser med i deres sygejournal på nettet

Over halvdelen af de adspurgte borgere i sundhed.dk’s undersøgelse læser med i deres egen journal på nettet. I 2012 var det kun 29 procent af de adspurgte, der gjorde det.

Loven om juridisk bindende behandlingstestamenter er trådt i kraft

Fra 1. januar i år har det kun været muligt at oprette Behandlingstestamenter og ikke længere Livstestamenter vedrørende terminal behandling.

Kultur må ikke bremse gode intentioner i sundhedsreform

Med strukturelle greb vil regeringen styrke sammenhængen på tværs – men kultur kan blive en stopklods for gode intentioner, påpegede Nyreforeningen og flere andre foreninger, da ministeren var forbi Danske Patienter til debat.

Nyt nyrenyt nu på gaden

Årets første udgave af Nyrenyt er nu på gaden. Hvis ikke du som medlem allerede har modtaget det i din email-indbakke, er det på vej til dig med papirposten.

Test dig selv: Får du for meget salt?

Prøv selv web-testen, som er udviklet af Hjerteforeningen og har bl.a. Nyreforeningen som medafsender.

Søges: Deltagere med nedsat nyrefunktion til forskningsprojekt

Det skal være nemt, sikkert og meningsfuldt at deltage i nyreforskning. Derfor har Nyreforeningen indledt et samarbejde med Forskningspanelet, som forskere kan finde relevante forskningsdeltagere gennem til deres projekter. Vi kan allerede nu tilbyde dig mulighed for at deltage: Lige nu søger Rigshospitalet, Gentofte Hospital og Hillerød Hospital forskningsdeltagere med nedsat nyrefunktion og protein/æggehvidestof i […]

Politikerne bør handle: Pårørende bliver syge af manglende hjælp

Mange pårørende er så belastede, at de selv ender som patienter. Tendensen ser ud til at blive værre i fremtiden, og derfor opfordrer Danske Patienter, som Nyreforeningen er medlemmer af, til politisk handling nu.

Tilbud: Gratis rekreationsophold for familier med alvorligt syge børn

For familier med alvorligt syge børn i alderen 0 – 18 år er der mulighed for at komme på gratis rekreationsophold i Ønskelands Pausehus.

Aarets-solfanger

Kender du årets Solfanger 2019?

Hvem har gjort noget særligt af medmenneskelig karakter for nyre- og urinvejssyge og skal belønnes med Nyreforeningens pris Årets Solfanger 2019?

Deltag i forskningsprojekt for nyrepatienter

Danske forskningslæger leder lige nu efter personer med nedsat nyrefunktion til et forskningsprojekt. I Nyreforeningen vil vi gerne støtte den vigtige nyreforskning – også ved at hjælpe de meget seriøse forskere med at få kontakt med relevante nyresyge, så forskningen kan være forankret i “rigtige” patienter. Gennem Nyreforeningens nye samarbejde med Forskningspanelet får du nu […]