Nyheder

Hæmodialyse
,

Dialysepatienter i Danmark får ingen sommerferie i år

De fleste danskere har nok allerede planlagt deres sommerferie. Mange skal sikkert også besøge familie og venner i andre dele af landet. Men for dialysepatienter er planlægning af ferie og familiebesøg blevet nærmest umuligt, og igen i år må mange dialysepatienter simpelthen blive hjemme. Læs pressemeddelelsen fra Nyreforeningen.
Konference
,

Nyt fra konference om nyresygdom og ernæring

Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe deltager lige nu i en konference om nyresygdomme og ernæring. I indlægget her videregiver hun et par pointer fra den seneste forskning indenfor nyresygdom og ernæring.
Palma, Mallorca

Medlemsrejse til Palma, Mallorca oktober 2022

Nyd en dejlig ferie på Mallorca med Nyreforeningen. Til oktober sætter vi kurs mod Mallorcas største by, Palma. Skal du i hæmodialyse, booker vi dialysen for dig. Der er desuden rejseledere og sygeplejersker med på turen. Rejsen er for alle medlemmer af Nyreforeningen.
,

Sommer, sol og is

Kalenderen siger sommer, og for mange betyder det også is. Men is er jo et mælkeprodukt, så kan det passes sammen med at være nyresyg? Selvfølgelig kan det det.
Forskere modtager 10 mio. kr. til at hjælpe transplanterede

Forsøg skal hjælpe transplanterede i særlig risikogruppe

En bevilling på 10 millioner kroner kan måske hjælpe fremtidens transplanterede patienter med at undgå nogle af de mest almindelige infektioner. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse.
Stig Hedegaard Kristensen

Nyreforeningens tidligere formand Stig Hedegaard Kristensen er død

Nyreforeningens tidligere formand Stig Hedegaard Kristensen er død 69 år gammel. Stig Hedegaard Kristensen var formand for Nyreforeningen i 2002-2014.

Åbent brev til Sundhedskoordinationsudvalget i Region Hovedstaden: I svigter de allersvageste dialysepatienter

I Nyreforeningen har vi erfaret, at Region Hovedstaden om kort tid stopper samarbejdet med kommunerne i regionen, efter at kommunerne har hævet prisen for hjemmebehandling for de borgere, der modtager den såkaldte assisteret p-dialyse-behandling (AAPD). I stedet skal Region Hovedstaden fra den 1. september 2022 selv skal stå for behandlingen i borgernes hjem. Problemet med denne beslutning er, at det reelt betyder, at tilbuddet om AAPD lukker ned, da der tilsyneladende ikke er nogen plan for, hvordan dette skal foregå i regionens regi.
stetoskop brugt som dommerens hammer

Karkirurgiske patienter i Region Midtjylland kan søge om erstatning

Region Midtjylland har gennem flere år afsat for få ressourcer til at behandle karkirurgiske patienter. Det betyder, at nogle patienter formentlig er blevet behandlet for sent og derfor senere har fået udført unødvendige amputationer ved hofte, lår, knæ eller underben. Er du en af de berørte patienter eller pårørende, så læs mere her og få hjælp til at søge om erstatning i Nyreforeningen.

Politisk høring om aktivt fravalg til organdonation

Nyreforeningen inviterer sammen med seks andre foreninger til en politisk høring om aktivt fravalg til organdonation. Høringen foregår på Christiansborg den 18. maj.
Årets solfanger 2022 i Nyreforeningen

Familien Villadsen er Årets Solfanger 2022

Årets Solfanger bliver hvert år uddelt på Nyreforeningens landsmøde. Prisen gives til en person, der har bidraget til øget livskvalitet for mennesker med en nyresygdom. I år gik prisen til familien Villadsen.