Nyheder

Ny kampagne: Rapportér, når noget ikke går som det skal i sundhedsvæsenet

Nyreforeningen bakker en kampagne, der skal få patienter og pårørende til at rapportere utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet, op.

Bornholm sparer halvdelen af sine gæstedialyser væk

Region Hovedstaden har med vedtagelsen af budget 2019-2022 besluttet at fjerne halvdelen af de gæstedialyser, man hidtil har tilbudt. “Det er dybt beklageligt,” udtaler Malene Madsen, næstformand i Nyreforeningen.

Kogebogen til nyresyge udsolgt på en uge

‘Hverdagsretterne’ er en kogebog målrettet mennesker med nedsat nyrefunktion før dialyse. Bogen indeholder 45 nemme og velsmagende vegetar- og fiskeretter. Køb dit eksemplar i vores webshop til fordelagtig medlemspris.

Er du blevet ringet op af Nyreforeningen?

Nyreforeningen ringer i øjeblikket til deltagere i Ekstrachancen med opfordring til at blive fast bidragsyder. Som privat sygdomsbekæmpende forening er vi helt afhængige af, at du og andre tror på, at vores arbejde nytter. Bidrag er med til at sikre, at vi kan fortsætte kampen for bedre vilkår og behandlingsmuligheder for patienter, pårørende og donorer.

Nyrepatienter rammer plet, når de vurderer eget helbred

Ny forskning viser direkte sammenhæng mellem nyrepatienters egen helbredsvurdering og deres nyrefunktion. Det viser et forskningsprojekt foretaget af sygeplejerske Birgith Engelst Grove, som er støttet af Nyreforeningens Forskningsfond.

Selvbetjent dialyse åbner på Nordsjællands Hospital

I den selvbetjente dialyse varetager hæmodialysepatienter selv deres behandling. Afdelingen er for dem, som gerne vil tage ansvaret for egen behandling, men som af forskellige årsager ikke har mulighed for at dialysere hjemme.

Mød andre der har doneret en nyre

”Jeg blev klar over, at nyredonorer har behov for at tale sammen.”

Sådan skriver en af sidste års deltagere i donordagen. Og det er netop grunden til, at Nyreforeningen igen i år inviterer nyredonorer til den årlige donordag for levende donorer. Her får du mulighed for at møde andre, som også har doneret en nyre. Det er gratis at deltage.

Vinderen af Ekstrachancen er fundet!

Vinderen af Ekstrachancen og dermed et rejsegavekort til Spies på 10.000 kr. er i dag fundet ved retten i Glostrup. Den heldige vinder af gavekortet er Camilla Vinkel  fra Kjellerup. Et stort tillykke til hende og mange tak til alle, der har deltaget.

Skal familien træffe valget for dig?

Ved din familie, hvad der skal ske med dine organer, hvis du uventet dør? Det spørgsmål stiller Nyreforeningen sammen med otte andre foreninger i en kampagne med titlen ”Giv Livet Videre”. Kampagnen sætter fokus på vigtigheden af at registrere sin holdning til organdonation.

Transport

Kronisk syge med lav indtægt bør få dækket transport til behandling

Pensionister kan som de eneste i dag få dækket deres transportomkostninger i forbindelse med behandling på sygehuset, hvis de har mindre end 50 km til og fra behandlingsstedet. Men der er andre grupper, som kan have svært ved at få økonomien til at hænge sammen.