Nyheder

Lægesamtale

Patienter og pårørende: Sådan får vi et robust sundhedsvæsen

Mere hjemmebehandling, krav om fokus på livskvalitet ved investeringer og opgør med overflødige behandlinger. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra Danske Patienters helt egen robusthedskommission, som i dag bliver overrakt til formanden for regeringens robusthedskommission Søren Brostrøm.
Læge med rapport og piller
,

Husk at nyresyge er i målgruppen for tidlig behandling ved coronasmitte

Covid-19 smitter stadig, selvom vi ikke længere står i en pandemi, og nyresyge er fortsat i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19. Derfor er det vigtigt, at du som nyresyg ved, at du måske kan have gavn af tabletbehandling, hvis du bliver smittet.
Forskning af nyresygdomme

Husk at ansøge Nyreforeningens Forskningsfond senest den 31. januar 2023

Er du forsker, læge, sygeplejerske, diætist, fysioterapeut eller anden fagperson, så husk at du kan søge Nyreforeningens Forskningsfonds legater senest den 31. januar 2023 kl. 12.
Rejser

Nyt om medlemsrejse i foråret 2023

Nyreforeningen arbejder på at arrangere en medlemsrejse til Rhodos eller Kreta i maj 2023. Du kan blive skrevet på en mailingliste, hvis du vil være den første til at få besked om kommende medlemsrejser.
Lægesamtale

Ny undersøgelse sætter spot på patienters forståelse af kvalitet

Når sundhedsvæsenet måler kvalitet, måler man kun til en vis grad på det, der er vigtigst for patienterne – og noget bliver helt overset. Det viser ny undersøgelse fra Danske Patienter, som opfordrer til, at patienter i langt højere grad bliver inddraget i kvalitetsarbejdet.
Pension

Din ægtefælle/samlevers arbejdsindtægt påvirker ikke længere din pension

Den 1. januar 2023 blev reglerne lavet om, så den indtægt din ægtefælle eller samlever har fra lønarbejde, selvstændig virksomhed, efterløn, sygedagpenge eller arbejdsløshedsunderstøttelse bliver ikke længere modregnet i din folke-, førtids- eller seniorpension.
Nyreforeningens podcast

Nyreforeningen lancerer podcast – lyt med og bliv klogere på livet med nyresygdom

Nyreforeningen lancerer den 20. december 2022 sin podcast. I Nyreforeningens podcast deler patienter og pårørende ud af deres viden om at leve med en kronisk nyresygdom. Vi taler også med faglige eksperter om symptomer, behandling og nyeste viden på området.
Nyremad.dk

Ny online platform med opskrifter

Nyreforeningen lancerer den 16. december 2022 en særlig hjemmeside, nyremad.dk, hvor du kan se en lang række af foreningens opskrifter på lækker og velegnet mad til personer med en nyresygdom og få viden om mad og nyresygdom.
Nyreforeningen

Indsamling til børnefamilier og unge, der er ramt af nyresygdom

I december måned samler Nyreforeningen ind til børnefamilier og unge, der er ramt af nyresygdom. Når du støtter vores juleindsamling, bidrager du til, at flere børnefamilier og unge, som har nyresygdom tæt inde på livet, kan få rådgivning, oplevelser og møde andre i samme situation.
Gratis ophold for syge børn og deres familier på Ønskeland

Har du et sygt barn – og trænger din familie til en pause fra hverdagen?

Få et gratis ophold hos Ønskeland i Nordjylland for hele familien, hvis du har et sygt barn. Ønskeland modtager nu ansøgninger frem til uge 14.