Nyheder

Her er årets Solfanger 2019

I år faldt valget på en person, der i en-til-en mødet med et andet menneske har gjort en stor og positiv forskel for personen.

Ny hjemmeside: Sådan donerer du en nyre til en fremmed

Siden det tidligere i år blev muligt at donere sin nyre anonym, er det eneste, potentielle donorer haft at gå efter, et mobiltelefonnummer. Men nu er der kommet en hjemmeside, der forklarer, hvordan man kan komme i betragtning som anonym levende nyredonor.

Det nordiske transplantationssamarbejde fylder 50 år

Når man kan tage fra 25-16 millioner borgere, så bliver det jo nemmere at finde egnede match, forklarer Scandiatransplants medicinske direktør til nyre.dk.

Kom til medlemskursus i at leve livet – også når det er svært

Den 5. – 6. oktober 2019 er der kursus i at bevare livskvaliteten, når man i mere end tre år har ventet på ny nyre, er blevet nyresyg, står overfor at give en nyre og eller er pårørende.

Signes opfrisker Nyreforeningens kosttekster

Afsnittet om mad og ernæring her på hjemmesiden er blevet opdateret med den seneste viden af den nyuddannede cand.scient i klinisk ernæring.

Bredt politisk flertal genindfører donation efter cirkulatorisk død

Nyreforeningen er enig med bredt politisk flertal i at genindføre donation efter cirkulatorisk donation (DCD). Dermed kan en gruppe af patienter, der dør på hospitalet som følge af deres store skader i hjernen, fungere som organdonorer, selvom deres hjerte holder op med at slå, før hjernedøden indtræder.

Gennembrud i behandling af diabetespatienter med kronisk nyresygdom

Cirka hver tredje diabetespatient får nyresygdom, som er en alvorlig komplikation til diabetes. Nu er der godt nyt for dem: Lægemidlet Invokana (med indholdsstoffet canagliflozin) har nemlig overbevisende effekt som nyrebeskyttende behandling for patienter med kronisk nyresygdom og type 2-diabetes. Det viser de endelige resultater fra det store CREDENCE-studie, der blev præsenteret til lyden af […]

“Hvordan man opnår tilstrækkeligt væsketræk på en sikker måde?”

Artikel fra Nyrenyt marts 2019: “Skynd dig langsomt” var titlen på stjernenefrologen John Agars præsentation
om væsketræk på den årlige dialysekonference 2018 i Manchester.

Kæmpe løft til dansk nyreforskning

Augustinus Fonden giver 60 mio. kr. over tre år til forskning i nyresygdomme, hvilket er den største enkeltbevilling til dansk nefrologi nogensinde.

Køb nyrenål /pin med blomstrende nyre

Med eneret for Danmark sælger Nyreforeningen denne fine nyrepin til fordelagtig medlemspris.