Ny kampagne opfordrer den halve million danskere, der allerede har taget stilling til organdonation, til at registrere deres valg i donorregistret

En halv million danskere har taget stilling, men mangler at registrere deres holdning til organdonation på sundhed.dk. En ny landsdækkende oplysningskampagne forsøger at få de mange allerede afklarede danskere til at registrere deres valg i Donorregistret på sundhed.dk. Samtidig er det nu gjort endnu nemmere at registrere sig. Alt man behøver er at logge på Sundhed.dk.

Oplysningskampagnen kører blandt andet massivt på Nyreforeningens sociale medier. Der opfordres medlemmer og støtter til at dele kampagnens film og billeder med budskabet om at få sig registreret, når man alligevel har besluttet sig.

”Vi ved fra flere holdningsundersøgelser, at cirka en halv million danskere er afklarede i forhold til, om de ønsker at donere deres organer. De har bare ikke fået deres holdning registreret endnu,” fortæller centerleder Helle Haubro Andersen fra Dansk Center for Organdonation.

”- Vi vil derfor som noget nyt forsøge at tale direkte til denne gruppe. De har ikke brug for at blive ’overbeviste’ om, at de skal tage stilling. Med kampagnen vil vi derfor bl.a. forsøge at få registreringen i Donorregistret ind på disse danskeres mentale tjekliste, sådan at det bliver en naturlig del af hverdagens gøremål, at få registeret sig,” forklarer hun.

Det er blevet lettere at registrere sig i Donorregistret

Kampagnen lanceres samtidig med, at Sundhedsstyrelsen har digitaliseret den ikoniske røde donorfolder og gjort det mere enkelt at registrere sin holdning til organdonation via sundhed.dk. Som noget nyt modtager man nu også en kvittering og en anerkendende tak, når man har registreret sig i Donorregistret.

“Det handler ikke om at sige ’ja’ eller ’nej’. Det handler om at få registreret, hvad man har besluttet sig for,” understreger Helle Haubro Andersen, centerleder fra Dansk Center for Organdonation.

Øget fokus på organdonation

Kampagnen fra Dansk Center for Organdonation er startskuddet til en række tiltag som i fremtiden skal få flere danskere til at tage stilling til organdonation. I de kommende år er der afsat flere penge til Dansk Center for Organdonation, sådan at videnscentret blandt andet kan gennemføre befolkningsrettede oplysningskampagner.

1.080.307 danskere, svarende til 22% er registrerede i Donorregistret, viser tal fra Donorregistret.

Få mere information eller sundhedsfaglig oplysning på www.organdonor.dk.

Se den nye digitaliserede donorfolder ved at klikke HER.

Følg og del kampagnen ved at følge Nyreforeningen på Facebook og på Instagram.