Leder du efter feriedialyse? Få den på skønne Fanø

Nyreforeningen overtog i 2017 en ny dialyseklinik, så vi nu også kan tilbyde feriedialyse på Fanø. Fanø Dialyseklinik er beliggende i det moderne og velfungerende Sundhedshus i Nordby. Klinikken har fået en rigtigt god opstart. Her fortæller Birgit fra Viborg om sine oplever med feriedialyse på Fanø.

Min sommerferie på Fanø

Når vi som dialysepatienter skal på ferie, skal det jo helst foregå i god tid med planlægningen. Og da jeg havde hørt fra et par sygeplejersker, at der var startet et nyt dialysecenter på Fanø, som Nyreforeningen stod bag, vidste jeg, hvor min ferie skulle holdes.

Jeg ringede til Fanø for at høre, om det kunne lave sig gøre at komme i dialyse i starten af juli måned. Jeg talte i telefon med en utroligt flink mand, der hed Per Eggert. Vi aftalte 4 dialyser i perioden, som efter ønske blev om morgenen.

Da vi kom til Sundhedshuset, hvor dialysecenteret ligger, var det omme bag i gården, at man skulle gå ind. Der var fint med skilte, og jeg kunne se, at der var andre kontorer i bygningen, men dialysen var nem at finde. Jeg satte mig i et lille venteværelse, og så kom der en mand og præsenterede sig som Per Eggert. Jeg blev noget overrasket, for jeg havde nok ventet en person i hvid kittel, vel nærmest som på et sygehus, men denne høje mand var iklædt shorts og sommerskjorte.

Rare omgivelser

I selve rummet var der to stole, som vi kender det ved vores dialyse i Viborg, med to maskiner, man kunne kobles til. Der var indrettet et lille køkken med nogle kontormøbler og diverse ting, der skulle bruges. Man føler sig rigtig godt tilpas i de omgivelser, der er indrettet til dialysen, og Per lavede kaffe til os og smurte et rundstykke, med hvad der nu var i køleskabet af pålæg og ost.

Hvis man ønsker at benytte sig af dyne, tæppe eller puder under dialysen, skal vi selv medbringe det, da de ønsker at holde udgifterne nede. Det synes jeg er ok, for vi er jo trods alt på ferie, når vi kommer. Per klarer alt lige fra kaffebrygning til rengøring og vask af diverse i kælderen, og det fungerer fint.

Jeg havde nogle rigtigt gode dage på Fanø, og jeg kan varmt anbefale at benytte jer af dialysecentret, når I holder ferie, og forhåbentlig støtte det, så vi kan beholde stedet, som Nyreforeningen så fint har støttet op om at få etableret.

Book feriedialyse

Book din dialyse allerede nu på fanoe@nyre.dk.

Læs mere om vores dialyseklinikker på Fanø og i Skallerup Klit ved Hjørring.