Lægemiddelstyrelsen styrker kommunikationen

Lægemiddelstyrelsen har i længere tid arbejdet med at identificere udfordringer, årsager og mulige initiativer, der kan være med til at afhjælpe forsyningsproblemer af medicin

I denne uge lancerer Lægemiddelstyrelsen derfor en ny mulighed for at blive løbende opdateret med information om forsyningsvanskeligheder med medicin, som forventes at komme til at påvirke behandlingen af patienter i Danmark.

Info om forsyningsproblemer, der har behandlingsmæssig betydning

Lægemiddelstyrelsens nye nyhedsbrev vil omhandle forsyningsproblemer for medicin, der hverken forventes at være tilgængelig i andre pakningsstørrelser eller som ikke kan skiftes ud med anden medicin uden at have behandlingsmæssig betydning for patienterne.

Det er ikke usædvanligt, at der kan opstå forsyningsproblemer med medicin. Men ofte har det ikke nogen behandlingsmæssig betydning for patienterne, fordi apoteket kan udlevere den samme medicin i en anden pakningsstørrelse eller tilbyde en anden medicin, der svarer til den, som lægen har ordineret.

Denne type af forsyningsproblemer vil Lægemiddelstyrelsen ikke informere om via nyhedsbrevet.

Bedre viden om forsyningen af medicin på det danske marked

Det nye initiativ lanceres på baggrund af, at Lægemiddelstyrelsen i samarbejde med virksomhederne har arbejdet for en større transparens om forsyningsproblemer.

Styrelsen modtager således nu flere indberetninger om forsyningsvanskeligheder fra virksomhederne, og indberetningerne indeholder mere detaljeret information om de konkrete forsyningsvanskeligheder. Samtidig har Lægemiddelstyrelsen styrket overvågningen af forsyningsproblemer.

KLik her for at komme til at abonnere på Lægemiddelstyrelsens Nyhedsbrev.