Hyg dig med perleplader – og støt en god sag!

Du kan være med! En driftig ildsjæl i Nyreforeningen har startet en kampagne, hvor hun får frivillige over hele landet til at producere perleplader i stor stil. De skal uddeles i maj i anledning af Nyrernes Dag 2018 med opfordring til at støtte nyresagen.

Klik på billedet!

Hvad har perleplader med nyresygdom at gøre? Ikke noget skulle man umiddelbart tro, men Irene Viggo frivillig i Nyreforeningen og nyrepatient fik en sjov idé: at lave perleplader, der kan bruges som ”låg” på drikkevarer for at blokere for tørstige insekter om sommeren. Sammenhængen mellem idéen med perleplader og nyresygdom skal findes i, at nyrerne blandt en række livsnødvendige funktioner i kroppen står for at regulere kroppens væskebalance.

”Jeg vil skabe større opmærksomhed på nyresygdomme, og kan jeg redde bare én fra det, jeg har været igennem, så er det det hele værd. Jeg fik gjort tanken til handling under en indlæggelse på Rigshospitalet. Min idé går ud på at dele perlepladerne ud i maj måned i anledningen af Nyrernes Dag 2018, hvor modtageren selv kan vælge at donere et valgfrit beløb til Nyreforeningen via en seddel hæftet på perlepladen,” fortæller Irene Viggo om projektet.

Opmærksomhed om sagen er der i den grad kommet. Faktisk har flere virksomheder henvendt sig for at støtte projektet. Blandt andet virksomheden www.Rito.dk, en online-shop der sælger hobbyartikler.

Del budskabet med #perlerforIrene

Siden Irene startede det op i efteråret 2017, er der efterhånden et halvt hundrede privatpersoner på landsplan og en håndfuld klubber i gang med at lave perleplader – og over 1100 perleplader er allerede klar. På Facebook bliver flotte billeder af perleplader delt på kryds og tværs med hastagget #perlerforIrene, og på den måde skabes der allerede nu fokus på nyresagen.

Du kan være med til at gøre opmærksom på nyresagen og få flere til at lave perleplader ved at dele de flotte opslag med perleplader med #perlerforIrene. Besøg gruppen her: Perleplader For En God Sag/Nyrernes Dag 2018

Hvordan kan jeg være med?

Det kræver ikke andet af dig, end at du vil sætte tid af til at hygge dig med at perleplader – fx sammen med familien som en hyggestund, eller som en slags mindfulness hvor du sætter noget musik på, kobler af og fordyber dig i de flotte farver og former. Du bestemmer selv, hvor mange du har lyst til at lave.

Hvis du vil være med til at hjælpe med at lave perleplader, skal du følge nedenstående anvisninger:

  • Din figur/mønster skal kunne dække et almindeligt drikkeglas. Den traditionelle runde form er fin, på den perleplade undlades der perler på de to inderste ringe.
  • På perlepladen er der et hul, så der kan puttes et sugerør ned igennem, så der ikke kommer dyr i drinken. Du skal huske at lave et hul på mindst 3 perler, hvis du laver et mønster/figur.
  • Perlepladerne stryges kun på den ene side.
  • Perlepladerne skal afleveres til Irene i Høje Taastrup eller til en af modtagerstationerne, som du kan finde inde på gruppens side under faste indslag på Facebook.
  • På perlepladen bindes en snor med en seddel med Nyreforeningens MobilePay og en opfordring til at støtte. Du får den nødvendige information til denne del fra Irene, når du har tilmeldt dig.

Du vælger selv, om du blot vil aflevere perlepladerne til Irene, eller du vil være med til at have en fest med at uddele dem i maj måned 2018 (Nyrernes Dag afholdes i 2018 lørdag d. 26. maj, men perlepladerne kan uddeles i hele maj måned). Uanset gør du en forskel til gavn for alle nyre- og urinvejssyge i Danmark.

Kom og vær med i Facebook-gruppen Perleplader For En God Sag/Nyrernes Dag 2018 – om ikke andet så bare for at se de flotte perleplader, dele opslagene og støtte op.

Klik på billedet!