Hvidløgsflute

Ingredienser

Dej:

  • 4 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Agave
  • 500 g hvedemel

Hvidløgsmør:

  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 5 spsk. persille, finthakket

Fremgangsmåde:

Hvidløgssmør

  • Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille.
  • Form Hvidløgssmørret til to ruller og de sættes begge i køleskab

Dejen

  • Rør gæren ud i vandet og rør honning i, sammen med 50 g mel.
  • Rør derefter salt i og hvedemel lidt efter lidt, som til sidst æltes i dejen.
  • Lad dejen hæve 3-4 timer i en ren skål med et klæde over.

Hvidløgsflutes / hvidløgsbrød

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Form 2 flutes og sæt dem på en bageplade.
  • Når ovnen bages i 15-18 min.
  • Flutesne køles af på en bagerist
  • Skær dybe riller¾ ned i det flutesne. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet og kom en ned i hver rille.
  • Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter til smøret er smeltet.

Inspireret af Valdemarsro _https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsflutes/