Gratis vegetarisk kogebog til nyresyge nu på gaden

Nyreforeningen er begejstrede for at kunne lægge denne flotte kogebog på vores hjemmeside. Bogen imødekommer den stigende efterspørgsel på vegetaropskrifter samt det store behov for opskrifter til nyresyge, som endnu ikke er kommet i dialyse.

‘Hverdagsretterne’ er en gratis e-kogebog målrettet mennesker med nedsat nyrefunktion før dialyse. Bogen indeholder 45 nemme og velsmagende retter, og den er vegetarisk med fokus på et lavt indhold af protein, salt, kalium og fosfat, som oplyses for hver ret.

Download kogebogen her! Fremover vil bogen desuden ligge på Nyreforeningens hjemmeside under nyre.dk/mad.

Udgives her på Nyreforeningens hjemmeside!

Bogen udgives online, blandt andet her på Nyreforeningens hjemmeside, men du kan også finde den på Aarhus Universitetshospitals hjemmeside.

Bogen er udviklet af kliniske diætister (færdiguddannet januar 2018) Mette Ingemann Hjelm og Mette Høj Vestergaard Jensen, der brænder for at hjælpe mennesker med at leve en sund og afbalanceret livsstil.

De har med bogen haft et mål om at skabe opskrifter for nyresyge, der er både lækre og nemme at lave, men også med et næringsindhold passende til personer med nedsat nyrefunktion.