,

Gode råd til personer i øget risiko for COVID-19

Badge

Sundhedsstyrelsen har netop udsendt en række gode råd til personer, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, herunder mennesker med en kronisk nyresygdom. Det sker, fordi der – som forventet – er stigende smittetal i Danmark.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at du er opmærksom på, hvordan du undgår at blive smittet. Samtidig bør den øvrige befolkning være opmærksom på at tage hensyn til personer i øget risiko. Det gælder også, selvom man er færdigvaccineret og eventuelt revaccineret. Man kan godt blive smittet med COVID-19, selvom man er vaccineret, da vaccinen ikke beskytter 100 %.

Sundhedsstyrelsens råd til dig, der er i øget risiko:

  • Bliv revaccineret med det samme, når du modtager invitation til revaccination i e-boks.
  • Følg Sundhedsstyrelsens seks generelle råd og bed andre om at tage hensyn.
  • Undgå store forsamlinger med mange mennesker, hvor du ikke kan holde afstand.
  • Overvej brug af mundbind i det offentlige rum, hvis det ikke er muligt at holde afstand.
  • Overvej at tale med din arbejdsplads om, hvordan I sammen kan sikre, at du er tryg ved at gå på arbejde

”Nu hvor smitten stiger, er det en god idé, at man passer ekstra på, hvis man er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er grund til at isolere sig hjemme. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan hverdagen kan opretholdes bedst muligt. Vi anbefaler, at personer i øget risiko holder afstand til folk, som de ikke kender, og at de generelt undgår steder, hvor der er mylder og trængsel. Det er også en god ide at tage mundbind på, hvis det ikke er muligt at holde afstand for eksempel i bussen eller i toget,” siger vicedirektør Helene Probst.

Læs mere

Læs mere om, hvem der er i øget risiko og hvad du kan gøre som pårørende på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om COVID-19 her på Nyreforeningens hjemmeside, hvor vi har samlet relevant information.