Gitte er COVID-19 vaccineret og blev smittet alligevel – sygdomsforløbet var mildt

Gitte
Gitte

Privatfoto: Portrætbillede af Gitte

Gitte på 55 år er en af de første, som var færdigvaccinerede mod Coronavirus i Danmark. Allerede den 30. januar 2021 havde hun fået andet stik. Gitte blev transplanteret i 2015, og hører derfor til den gruppe, som fik en tidlig indkaldelse til vaccine mod Covid-19.

– Det var en befrielse. Jeg havde stort set ikke været ude for en dør i et helt år. Nu kunne jeg lægge gummihandskerne og se nogle mennesker, fortæller Gitte.

Men hun passede stadig virkelig meget på og holdt sig til få nære kontakter.

Da hun og hendes kone Maibrit sidst i april blev sløje, fik lidt feber, småhoste og forkølelse, troede de faktisk ikke det kunne være Corona. De havde ikke set særlig mange og desuden var Gitte jo vaccineret. Gitte havde endda fået målt antistoffer. Og selvom lægens svar var, at tallet var så lavt at det næsten ikke kunne måles, havde hun da dannet nogle.

Men da Maibrit fik en positiv Corona-test ringede Gitte til Nyremedicinsk Sengeafsnit i Odense. Selvom Gitte ikke følte sig særlig udsat blev der set meget alvorligt på situationen og nefrologen på OUH nærmest beordrede hende til akutafsnittet for at blive testet der.

– Jeg blev nærmest modtaget af et katastrofeberedskab og blev noget forskrækket over hvor alvorligt der blev talt til mig. Jeg følte mig ikke særlig syg. Jeg kørte selv i bil både hen og hjem fra hospitalet. Og selvom jeg var blevet forberedt på måske at skulle indlægges akut på Infektionsmedicinsk Afdeling, kom jeg da også hjem samme dag.
Trods smitte med Corona havde jeg en iltmætning på 99%. Kreatininen var steget fra 200 til 260 og blodtrykket var en anelse højt. Men jeg er heller ikke glad for sygehuse, så det kan også være årsagen til mit forhøjede blodtryk.
Jeg havde det godt og efter 5 timer kom jeg hjem igen.

Et mildt forløb, – men ingen dans på roser

To uger efter smitte med Covid-19 talte Nyreforeningen med Gitte igen. En glad men træt Gitte fortalte, at hun netop havde været til tjek på sygehuset igen. OUH havde holdt godt øje med både kreatinin og kalk. Tallene havde været lidt høje, men er nu kommet ned på et normalt niveau igen.

– Det var jo nok fordi jeg ikke havde drukket nok – det havde jeg bare ikke energi til. Indimellem følte jeg mig som kørt ned af en traktor. Virkelig træt og udmattet. Jeg kunne nærmest ikke gå ned ad trappen. Og så sov jeg virkelig meget. Nyresyge ved hvad træthed er, men det her var anderledes. Kroppen har bare ingen energi at tage af. Efter en tur ned i køkkenet var jeg sengeklar igen.

– Jeg tror bestemt, at det, at jeg havde fået vaccinen gjorde, at jeg blev meget mindre syg. Mens Maibrit havde to dage med 40 i feber, fik jeg ikke høj feber. Det plejer ellers at være mig der både har et kraftigere og længere influenzaforløb.

Tilbage er trætheden og den manglende smagssans. Selvom det har været et mildt forløb, havde Gitte gerne været foruden.

– Men det skal nok komme og jeg er lettet over, at det trods alt ikke blev værre, slutter Gitte.

 

Læs også: Dansk Nefrologisk Selskab om COVID-19 vaccination og antistoffer