vaccine i sprøjter

Find din vaccine her

Kender du det?

Du har fået tid til influenzavaccination hos lægen, og skal selv medbringe vaccinen.

Men, men men. Apoteket melder alt udsolgt af influenzavaccine. Så hvad gør man så?

Danmarks Apotekerforening har opdateret deres hjemmeside, så man nu kan finde et apotek, der stadig tilbyder vaccinen i sit nærområde. Siden opdateres hver nat, så man altid på Danmarkskortet kan finde et apotek, hvor det er muligt at finde vaccinen.

Formanden for apotekerforeningen Anders Kretzschmar forklarer:

“Der har i år været ekstraordinær stor efterspørgsel efter influenzavaccination, hvorfor der nogle steder ikke længere er vacciner til rådighed hverken hos apoteker eller læger. Vi ved, at det giver udfordringer for de borgere, som endnu ikke er blevet vaccineret, og som gerne vil finde et sted, hvor de kan blive vaccineret. Som en særlig service har vi derfor tilpasset vores Danmarkskort på Apoteket.dk, så foreningernes  medlemmer til enhver tid kan se, hvilke apoteker, der har enten influenza- eller pneumokokvacciner til rådighed i lokalområdet – og hvor medlemmerne kan blive vaccineret. Apotekerne vaccinerer kun i målgruppen i den nuværende situation.

Find siden her:

Du skal huske at sætte kryds i feltet: “Har influenzavacciner” eller “Har pneumokokvacciner”. Så får du kun vist de apoteker, der har vaccinerne på lager.

Du skal også huske, at tallene opdateres hver nat, så du kan risikere, at apoteket løber tør i løbet af dagen.

På hjemmesiden kan man også se, hvilke apoteker, der tilbyder test for Covid-19 antistoffer.