Per Eggert

Feriedialyse på Fanø

Sæsonen er gået i gang på Fanø. Både hvad ferie og dialyser angår.

Sygeplejerske Per Eggert skriver her om starten på dialyse-sæsonen 2020:

Så kom jeg i gang på dialyseklinikken Fanø! – Den fjerde sæson blev med 1 måneds forsinkelse påbegyndt den 15. juni. – Og jeg kan konstatere, at klinikken er kommet godt fra land. – Egentlig minder årets opstart om 2017, hvor Nyreforeningen overtog klinikken. – Lidt famlende, men alligevel på sporet.

Corona’en satte selvsagt sine spor. Der har været afbud med baggrund i pandemien Til gengæld er antallet af tilmeldinger steget i takt med, at restriktionerne blev lempet.

Ét afbud skyldtes dog ikke Covid19, men lykkeligvis en transplantation!-  Højt hurra og tillykke!

Dagligdagen på Fanø Dialyseklinik

For de fleste gæster begynder dagens dialyse klokken 8 eller 14. Selvfølgelig kan det af og til blive nødvendigt at justere lidt på tiden. Og så gør jeg det!

Klokken 10 er der kaffe eller the med brød fra områdets ubetinget bedste bager! Og det gentages jo naturligvis klokken 15.00. Intet er for godt til Nyreforeningens gæster!

Foreningens gæster i klinikken er altid glade, fordi det først og fremmest handler om at holde FERIE! – Og det bærer klinikken også præg af. Her skal også holdes ferie. Det har fra første færd været min indstilling, at der på stedet skulle være så lidt sygehus, som overhovedet muligt. Det ser folk rigeligt af i dagligdagen! – Så her er lyst og venligt. Man hører musik eller ser TV. Ingen løftede pegefingre. Megen god snak og gode grin. – Men fremfor alt: En god dialysebehandling!

Hvad kan jeg se på Fanø?

Unikke og hyggelige butikker, blandt andet Kunstladen i Rindby på det nordlige Fanø. Her har Kunstladen stemningsfulde lader fyldt med smukke kvalitetsvarer og brugskunst. Find din gave til familie eller venner her eller tag en smule af Fanø med dig hjem.

Find ind til Fanøs gamle kulturarv i Sønderho, som ligger på Fanøs sydspids med et smukt landskab af klitter og grønne diger. Byen har 300 velbevarede huse, som absolut er et besøg værd. Det er en skøn by med ø-stemning og kulturhistorie, der blandt andet kan opleves på mange af byens museer. Læs mere herom www.fondengamlesonderho.dk.

Fanø var under 2. verdenskrig et vigtigt strategisk landområde i sikringen af Esbjerg havn. Derfor blev der bygget omkring 300 bunkers på den nordlige side af øen. I dag kan du besøge mange af dem med lommelygte og gå på historisk eventyr. En stor oplevelse for både små og store. Læs mere her Fanoe-i-atlantvolden.dk.

Sønderho centrum fotograferet af Thomas Skjold for Visit Fanø.

Der er ferie for børn i Rødgård Camping ved Rindby på det midt-nordlige Fanø. Her finder I blandt andet et 400 m2 indendørs legeland med labyrint  og klatrelandskab for børn under 12 år. I samme bygning er der desuden en børnevenlig restaurant.

Fanø set fra oven. Foto: Morten Fog for Visit Fanø

Fanø byder på mange dejlige naturoplevelser. Er man til aktiv ferie eller afslapningsferie er Fanø stedet. Læs meget mere om alle de oplevelser der venter på dig, http://visitfanoe.dk/da/home/.

Meld dig ind i Nyreforeningen og få gode medlemstilbud

Klinikken er, som de fleste ved, Nyreforeningens ejendom. Indstillingen er, at klinikken er et tilbud til feriegæster, som har behovet for dialyse. Klinikken skal ikke som udgangspunkt være en forretning. Det viser historien med al tydelighed. Alligevel siger det sig selv at der med en øget tilgang vil blive genereret et overskud, som kommer foreningens medlemmer til gavn. Så budskabet er såre enkelt: Meld jer ind i Nyreforeningen og få en rigtig dejlig ferie og støt op om den patientforening, der varetager jeres interesser!

Med ønsket om en god sommer til alle sender jeg de bedste hilsener.

Per Eggert, sygeplejerske
Dialyseklinikken Fanø
Vestervejen 1
6720 Nordby
Fanø

Mobil: 27 62 67 28

Mail: Fanoe@nyre.dk

Find mere information, herunder dialyseordinationsskema og kautionsanmodning her: https://nyre.dk/rejser