Familiekursus i efterårsferien

Nyreforeningen har desværre måtte aflyse familiekurset.  Øv

Nyreforeningens holder to familiekurser i efterårsferien. Det er dels familiekursus til familier, hvor en af forældrene er nyresyg og et familiekursus for familier med nyresyge børn.

Kurserne holdes samme tid og sted og de sportslige og sociale aktiviteter foregår sammen. Ligeledes spisning. Der er adskilt kursusprogram. Kursusstedets placering endnu ikke på plads, men det bliver på et central sted i Danmark.

Formålet med kurset, hvor det er forældrene, der er nyresyge er, at give indsigt i og viden om, hvordan man som forældre bedst muligt informere sine børn om sygdommen. Hvilke følelser og reaktioner opstår der ofte hos børn og voksne?

Der er masser af sociale og sportslige aktiviteter for hele familien, og mulighed for at møde andre i samme situation og blive klogere på nyresygdomme.

Nyresyge børn

Det andet kursus henvender sig til familier med nyresyge børn og til familier, hvor barnet har en kronisk urinvejssygdom.

Kurset henvender sig til nyresyge børn, deres forældre og raske søskende.

På kurset får man mulighed for at være sammen med ligestillede, udveksle erfaringer og få faglige information af psykolog, læger, socialrådgiver og andre fagpersoner, der har stor erfaring med nyresyge børn og deres familier.

Der er masser af sociale og sportslige aktiviteter for hele familien. Forældrene skal være medlem af Nyreforeningen.

For begge kurser gælder, at der er tilmeldingsfrist 28. august til souschef, socialrådgiver Jan Jensen på telefon 50 93 59 50. Han kan også give nærmere oplysninger.

Kursusgebyret er 600 kroner for voksne og halv pris for børn over 12 år. Børn under 3 år er gratis. Kursusgebyret kan søges dækket i din bopælskommune, som en merudgift i h.t. Servicelovens § 41.

Centralt sted i Danmark

Begge kurser finder sted mellem 10. og 13. oktober på et endnu ikke fastsat sted i det centrale Danmark.

Tilmeldingerne er bindende og  ved afbud under en  måned fra start af kursus eller temadag får man ikke tilbagebetalt deltagergebyret.