EU agentur anbefaler medicin mod Covid-19

Coronavirus

For første gang siden coronapandemien ramte Europa i starten af året, anbefaler EU nu et lægemiddel mod Corona-virussen.

Det oplyser TV2.

Lægemiddelstyrelsen i Danmark regner med, at midlet tidligst vil være at finde på det danske marked inden for tre uger.

Midlet er Veklury, der indeholder virusmedicinen remdesivir, der er blevet godkendt af Det Europæiske Medicinalagentur, EMA. Og det er agenturet selv, der kommer med oplysningen i en pressemeddelelse.

Ifølge et studie, som EMA henviser til, kan lægemidlet bruges til at behandle patienter med iltkrævende lungebetændelse som følge af virussen.

Nikolai Brun, der er medicinsk chef i Lægemiddelstyrelsen, oplyser til TV2, at EMA’s proces med at få godkendt midlet er gået usædvanligt stærkt. I pressemeddelelsen fra EMA bliver det oplyst, at godkendelsen primært baserer sig på ét studie fra det amerikanske institut for allergi og infektionssygdomme, NIAID.

I forbindelse med studiet, der bestod af 1063 personer med covid-19, blev nogle af patienterne behandlet med remdesivir, mens andre fik et placebostof – altså en lignende behandling, men uden det aktive stof, remdesivir.

I gennemsnit kom de patienter, der havde fået remdesivir, sig på 11 dage, mens det i gennemsnit tog kontrolgruppen, der ikke fik midlet, 15 dage.

Alt sammen ifølge TV2.