Etbenet dialysepatient udfordrer nyrelæger i løb

Under den europæiske nyrekongres, som foregår i København i disse dage, er der arrangeret et løb, ”Run for Kidneys 2018”. Deltagerne i kongressen kan deltage, og en af Nyreforeningens frivillige har valgt at stille op.

”Jeg tænkte, at jeg da godt lige kunne snuppe 5 km sammen med alle lægerne – bare for at vise at man sagtens kan den slags som dialysepatient med kun ét ben,” siger Henning Søndergaard.

Henning Søndergaard på 52 år har siden sin ungdom kæmpet med bl.a. nyresygdom og har siddet i kørestol siden han var 10 år gammel. Han er i dialyse hver nat for at få renset sit blod, fordi hans nyrer ikke længere kan.

”I Nyreforeningen møder vi livet i alle dets afskygninger i form af håb, sorg, glæde, frustration, livsmod, frygt etc. Derfor insisterer vi på livskvalitet og livsglæde. Henning er et fantastisk eksempel på, at man trods modgang og handicap alligevel kan gøre de ting, som gør en glad. Han udfordrer både sig selv og de sundhedsprofessionelle med sin tilgang til livet som patient. Derfor overrasker det mig slet ikke, at han nu har udfordret nyrelægerne i Run for Kidneys,” siger Malene Madsen, næstformand i Nyreforeningen.

Du kan møde op på Amager Fælled og heppe på Henning, hvis du har lyst. Løbet starter kl. 16 fredag den 25. maj. Læs mere om Run for Kidneys 2018. Du kan også følge vores opdateringer fra startområdet og målområdet på Nyreforeninges facebook-side.