, ,

En hilsen fra os til jer

Adventskrans

AdventJulen nærmer sig og vi har set dagens pressemøde og tænkt på jer.

Mange nyresyge og pårørende har i lang til været meget påpasselige for at undgå smitte med COVID-19. Det er en svær tid og vi må forberede os på, at vi ikke slipper for Corona-restriktioner foreløbig.

”Jeg mener, at disse restriktioner er nødvendige og de er til for, at smitteudviklingen ikke løber løbsk. Jeg synes bestemt også det er hårdt, men håber til gengæld, at ingen kommer til at sidde alene i julen, men at vi kan fejre jul sammen med vore nærmeste. Det er mit juleønske i år”, siger Nyreforeningens formand, Jan Riishave.

Du kan læse om de nye og forlængede COVID-19 tiltag i Sundhedsstyrelsens Pjece.

Derudover kan du holde dig orienteret på vores hjemmeside på www.nyre.dk/corona, hvor vi samler og deler viden om Coronavirus til dig og dine nærmeste.

Men hermed en kort opsummering af de nye tiltag:

København og kommunerne rundt om hovedstaden samt Odense, Aarhus og flere sjællandske kommuner bliver delvist lukket ned. For disse i alt 38 kommuner gælder skærpede tiltag i form af en ‘Storby- og Sjællandspakke’. Det betyder følgende:

 • Elever fra 5. klasse og op efter bliver sendt hjem fra onsdag og vil modtage fjernundervisning. Det gælder også studerende på universiteter, erhvervsuddannelser og gymnasier.
  0. -4. klasse skal fortsat møde i skole.
  Sårbare børn og unge kan fortsat komme i skole.
  Daginstitutioner holder fortsat åbent.
 • Offentlige arbejdspladser opfordres til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Private arbejdspladser opfordres til at hjemsende medarbejdere, der har mulighed for at varetage deres arbejde uden fysisk fremmøde.
 • Restauranter, caféer og barer lukker helt for gæster. Der må fortsat sælges take away.
 • Indendørs idræts- og fritidsaktiviteter skal lukke ned.
 • Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket.

Restriktionerne i de 38 kommunerne kommer til at gælde fra onsdag d. 9. december og foreløbigt til og med 3. januar 2021.

Allerede gældende nationale tiltag er forlænget til og med den 28. februar 2021.