Diætistens blog

Nyreforeningens diætistNyreforeningens diætist Sofie Wendelboe skriver løbende blogindlæg her på siden.

Hun tager nogle af de hyppige spørgsmål fra rådgivningen op, hun giver gode råd til de forskellige årstider og højtider i løbet af året og hun fortæller om det nyeste fra forskningens verden.

Har du brug for rådgivning om mad og måltider, er du velkommen til at kontakte Sofie. Det kan være generelle spørgsmål eller mere specifikke spørgsmål om netop din situation. Gå til rådgivning.

Seneste blogindlæg

And med rødkål

Julefrokost og julemiddag

Julemad er en fast del af de flestes jul, og det behøver ikke være besværligt. Med enkelte tricks kan du sagtens tage hensyn til nyrerne og spise lækker julemad samtidig.
Brunkager

Julegodter og frugt - hvad kan jeg spise?

Julen er pakket med søde fristelser, både forskellige frugter og massevis af lækre julegodter. Her guider diætist Sofie Wendelboe til, hvad du kan spise, når det gælder julens søde sager.
Gulerrodssuppe med rejer

Suppe og grød – go eller no-go?

De kolde efterårsmåneder er over os, og i den forbindelse kan det være skønt med en portion varm suppe eller grød efter en tur ude i blæsten eller regnen. Men kan det overhovedet anbefales, når man har en nyresygdom?
Mælk

Skal jeg vælge plantedrik eller mælk?

Hvilken plantedrik (risdrik, havredrik, sojadrik, mandeldrik) er bedst at vælge og er plantedrik bedre end mælk? Det er nogle af de spørgsmål, som mange nyresyge med kostrestriktioner spørger om. Her giver diætist Sofie Wendelboe et svar og et par tips og tricks.
Alkohol

Er øl, vin og drinks forbudt, når du er nyresyg?

Hvis du er nyresyg, gælder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om alkohol også for dig. Derudover skal du være opmærksom på, om indholdet af kalium og væske kan give problemer for dig. Her får du gode råd til indtagelse af alkohol.
Marinerede grøntsager

Nyt fra konference om nyresygdom og ernæring – del 2

Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe har deltaget i en konference om nyresygdom og ernæring. Her får du anden del af hendes indlæg om den seneste forskning indenfor ernæring. Er plantebaseret kost fx nyrevenligt?
Konference
,

Nyt fra konference om nyresygdom og ernæring

Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe deltager lige nu i en konference om nyresygdomme og ernæring. I indlægget her videregiver hun et par pointer fra den seneste forskning indenfor nyresygdom og ernæring.
,

Sommer, sol og is

Kalenderen siger sommer, og for mange betyder det også is. Men is er jo et mælkeprodukt, så kan det passes sammen med at være nyresyg? Selvfølgelig kan det det.
Citronkage

Citronkage

Et medlem har sendt mig en opskrift på citronkage, og spurgt om den kan anbefales, når det er nødvendigt, at spare på kalium og fosfat.
,

Nyrevenlig mad i påsken

Hvis du bliver inviteret i byen i påsken, så er det din nyrefunktion, der bestemmer, hvad det er godt at have fokus på. Få diætistens råd til nyrevenlig mad i påsken.