Møde

Diabetes og nyresygdom

Der var lagt et spændende program for Nyrekonferencen 2021, der skulle finde sted 27. januar på Sinatur i Nyborg. PÅ grund af Corona er konferencen flyttet til onsdag den 26. januar 2022.

Konferencens overordnede tema er stadig nyresygdom og diabetes. Som det sure og det søde hænger de to ting nemlig tit sammen.

Det oprindelige program kan naturligvis blive ændret.

Det lød som følger:

Læge Mads Hornum vil redegøre for, hvordan det er. Altså at nogle patienter udvikler diabetes som følge af prednisolonbehandling efter transplantation. Derefter vil en patient fortælle om, hvordan det har været.

En anden patient vil fortælle, hvordan det har været at have diabetes og siden blive nyresyg og senere transplanteret.

Læge Frederik Persson fortæller, hvorfor så mange diabetespatienter udvikler nyresygdom. Han kommer også ind på, hvad man kan gøre på ambulatorierne og hos de praktiserende læger for at forebygge diabetisk nyresygdom.

Specialoverlæge Malene Rohrsted fortæller om nyretransplantationer og de komplikationer, der kan være i forbindelse med en nyretransplantation og ud på eftermiddagen vil klinisk diætist Sofie Wendelboe og udviklingssygeplejeske Hanne Bondehøj ved Nykøbing F Sygehus give gode råd til fysisk træning, ernæring og sygdomsmestring i et dialyseafsnit.

Endelig vil næstformand i Nyreforeningen Malene Madsen fortælle om Nyreforeningens elektroniske nyreskole, hvor der også er masser af gode og konstruktive råd at hente.

Det koster 995 kroner at deltage i konferencen. Er du ambassadør for nyreforeningen kommer prisen ned på 695 kroner.

Tilmeldingsfristen er 15. december.

Læs programmet fra 2021 her