,

Coronapasset – bliv klogere på din nye følgesvend

Min sundhed
Min sundhed

Foto: Ritzau

I dag, tirsdag den 6. april 2021 begynder den gradvise genåbning af Danmark. Det er også dagen hvor sundhed.dk og app’en MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise det såkaldte ”coronapas”.

Coronapasset er en personlig dokumentation for enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb. Passet fungerer som adgangsbevis hos bl.a.  frisøren og når restauranter og kulturlivet med videre åbner.

Der er en række måder at fremvise et gyldigt coronapas, og alle muligheder finder du i elektronisk version i app’en MinSundhed eller på sundhed.dk. Men du kan også vælge at printe dit bevis eller bestille et printet vaccinationspas.

Du skal være opmærksom på, at de steder hvor der er krav om et coronapas, så skal du vise dokumentation for enten vaccination, negativ test eller tidligere smitte. Husk også gyldigt ID når du skal bruge dit coronapas.

 

Sundhed.dk’s råd om coronapas

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Download evt. dit coronapas på din smartphone eller tag et print af det.
  • Hvis du har fået taget en COVID-19 test, så vent med at tjekke MinSundhed-app’en eller sundhed.dk til du har fået en notifikation eller en SMS om, at der er svar på din test.

Det kan du se på sundhed.dk og i MinSundhed

Der findes flere måder hvorpå du kan fremvise et gyldigt coronapas. Alle muligheder finder du i app’en MinSundhed eller på sundhed.dk:

  • Testsvar fra PCR-test og lyntest (negativ-svar kan bruges i tre døgn (72 timer)).
  • Tidligere positiv-svar og dermed dokumentation for immunitet (2-12 uger efter positiv-svar).
  • Bevis på fuldført vaccinationsforløb.

Læse mere på: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas