Børn og unge med psykiske problemer får øget hjælp på nettet

Danske Regioner udbreder det internetbaserede tilbud Mindhelper.dk til børn og unge mellem 13 og 20 år. På sitet kan brugerne anonymt få viden og råd om mental sundhed fra professionelle fagfolk samt finde et rådgivningstilbud tæt på deres bopæl. De kan også få råd og redskaber til at styrke deres mentale sundhed med for eksempel mindfulness øvelser.

”Vi skal hjælpe børn og unge i god tid, så vi kan nå at forebygge, at mistrivsel udvikler sig til større psykiske problemer, der vil følge dem resten af livet,” siger formanden for Psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, Sophie Hæstorp Andersen og fortsætter:

”- Børn og unge skal kunne få let tilgængelig og anonym hjælp. Det er ikke altid nemt at indvie en forælder eller en læge i sine problemer, derfor kan de unge bruge det her tilbud og få gratis, anonyme råd på internettet.”

Begyndte i Region Syddanmark

Mindhelper.dk er udviklet af Region Syddanmark i samarbejde med fire kommuner. De lokale rådgivningstilbud, man hidtil har kunne søge frem på sitet, har derfor været mest udbyggede i Syddanmark. Med Danske Regioners udrulning, vil de rådgivningstilbud, børn og unge kan finde på Mindhelper.dk, blive mere udbyggede i resten af landet også.

Mindhelper.dk har siden lanceringen i 2016 haft over 800.000 besøgende. Ud af dem har mere end 3000 givet siden feedback, og her svarer 9 ud af 10, at indholdet er nyttigt. Ifølge en ekstern effektevaluering fra 2017 vurderer både unge og fagfolk sitet positivt.

Mindhelper.dk bliver et fælles regionalt tilbud fra 1. januar 2019.

Læs mere her: Mindhelper.dk.