Blinis med laks og avocado

Ingredienser:

Blinis, ca. 50 stk:

  • 1 dl boghvedemel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 40 g. smør
  • 2 æg
  • 4 dl. havremælk
  • Olie til stegning

Blinisfyld:

  • 4 modne avocadoer
  • 3 spsk. friskpresset citron
  • 200 g. røget laks
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af . Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål. Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.

Steg blinis på en almindelig pande (eller blinispande) med olie. Brug 1 spiseskefuld dej pr. pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.

Mos avocadoerne med citronsaft og salt i en lille skål, til du får en blød avocadocrem e. Fordel 1 teske avocadocreme på hver blini.

Skær laksen ud i mindre stykker og fordel et lille stykke laks på hver blini og server straks .

 

Kalium- og fosfatindhold, pr. 100 gram:

  • Kalium: 49,3 mg
  • Fosfat: 129 mg

Kalium- og fosfatindhold pr. styk:

  • Kalium: 13 mg
  • Fosfat: 34 mg