Artikler

Læs udvalgte artikler fra tidligere udgaver af medlemsbladet Nyrenyt.

Undersøgelse afdækker, hvad der motiverer anonyme nyredonorer

I forbindelse med, det er blevet muligt anonymt at donere sin nyre, har det været debatteret af fagkundskaben, hvad der motiverer donorerne til at give et organ til nogen, de ikke kender. Forskning viser, donorerne er helt velforvarede og handler ud fra ønsket at gøre noget godt.

Påskefrokost med mindre salt

Der er flere af de traditionelle retter til påskefrokosten, som indeholder større mængder salt. Marinerede sild, gravad og røget laks samt saltet og røget kødpålæg er blot nogle af de saltholdige fødevarer. Spiser man rugbrød og franskbrød fra bageren, kan der også værre en større mængde salt i disse produkter. AF MIA VESTERGAARD JENSEN OG […]

Pas-godt-paa-dine-nyrer

Pas godt på dine nyrer

Dine nyrer er fantastiske. De renser, regulerer og stimulerer overalt i din krop. Og virker de optimalt, har de en stor overkapacitet. Men de er også nogle banditter. Hvis de ikke virker, mærker du nemlig ingenting, før det bliver alvorligt. Og symptomerne oplever du alle andre steder end i nyrerne.

Tatoveringer og nyretransplantation

Tatoveringer og nyretransplantation

Er det en dårlig ide at få en tatovering, hvis man er transplanteret, på venteliste til en nyre eller donor? Vi har søgt svar hos Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital.

Netværk er så utrolig vigtigt

Vi søgte efter ligestillede og fandt heldigvis frem til et kursus i Nyreforeningen, hvor vi kunne møde andre familier med nyresyge børn. Det blev starten på et godt og stærkt netværk, som jeg, min mor og søskende har haft stor glæde af igennem alle mine faser af nyresygdom.

Sæt nye mål for job og karriere

At få en nyresygdom er en livsomvæltning på højde med dem, man ellers kun oplever i overgangen fra barn til voksen. Sygdommen kan let komme til at fylde så meget, at det kan være svært at overskue alt andet. Derfor er det vigtigt, at du tidligt får gjort op med dig selv, om du kan fortsætte i det samme job, eller om du må skifte til et andet. Her er nogle tips til, hvad du skal overveje i forhold til dit fremtidige job.

graviditet og nyresygdom

Fakta om graviditet og nyresygdom

En graviditet kan være hårdt for kroppen, og hvis du har en nyresygdom, så kan det udgøre en risiko for dig og dit ufødte barn. Når du planlægger en graviditet, er det derfor altid en god ide at tale med din nyrelæge om det inden.

Hjælp dit barn ved smertefulde indgreb

Sådan hjælper du dit barn gennem smerter

Som pårørende og især som forælder kan det være svært at hjælpe sit barn bedst muligt, når det f.eks. skal stikkes eller opereres.

Mad til dig, der har diabetes og er nyresyg

Maden spiller en stor rolle, når man har diabetes. Det gør den også, når man er nyresyg. Diabetisk nyresygdom er en følgesygdom til diabetes. Mange skal således forsøge at forene rådene om frugt, grønt og fuldkorn med begrænsninger på kalium og fosfat.

Vegetar

Nyresyg og vegetar

Kan man som nyresyg være vegetar? Svaret er ”Ja”, men det kræver ekstra opmærksomhed på kostens sammensætning for at få den næring, kroppen har brug for uden at få for meget fosfat og kalium. Vi guider dig til et vegetarisk liv her, men brug også gerne din diætist.