Andebryst med rosmarinkartofler og rødkål

And med rødkål

4 personer

Tilberedningstid: 1 ½ – 2 timer

Arbejdstid: 1 time

 

Rødvinssyltet rødkål

Ingredienser:

400 g rødkål (ca. ¼ rødkålshoved)
1 ½ dl rødvin
1 spsk. honning
¼ spsk. balsamico
saft af ½ citron
½ tsk. groft salt

Fremgangsmåde:

Del rødkålen i mindre stykker og snit den fint. Kog den snittede rødkål i et par minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og bland rødkålen med honning, balsamico, citronsaft, salt og rødvin i en gryde. Sæt gryden på komfuret og lad retten småsimre under låg i 1 time. Rør af og til. Tag låget af gryden og lad væden fordampe i ca. 15-20 minutter eller til du synes, at retten har den rigtige konsistens.

 

Stegt andebryst

Ingredienser:

2 stk. berberi andebryst
1 spsk. rapsolie
Salt & peber

Fremgangsmåde:

Rids skindet på andebrysterne i rudemønster, undgå at skære i selve kødet. Krydr med lidt peber. Steg brysterne med skindsiden nedad på en pande ved svag varme i ca. 15 minutter. Vend og steg kødsiden i ca. 15 minutter til kødet er gennemstegt og kødsaften er klar. Krydr med salt. Lad kødet hvile i ca. 10 minutter og skær det i tynde, skrå skiver fra den spidse ende.

 

Stegte rosmarinkartofler

Ingredienser:

1 kg kartofler
2 spsk. olie
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre og kassér kogevandet. Skræl og skær hvidløgene i tynde skiver. Steg de kogte kartofler i olie, rosmarinkviste og hvidløg til de er sprøde og møre. Krydr retten med salt og peber og server straks.

 

Rødvinssauce

Ingredienser:

¼ liter piskefløde (38 %)
½ dl rødvin
Fedtstof fra andebrysterne
1 tsk. andefond

Fremgangsmåde:

Hæld fløden over andefedtet i panden. Tilsæt rødvin og andefond og lad sovsen koge op. Smag den til med salt og peber.

Tip. Du kan tilsætte sovsekulør, hvis du gerne vil have en brun sovs.

 

Energifordeling pr. person (Beregningerne er før tilberedning)

Energi: 3329 kJ/793 kcal
Protein: 41,5 g
Kulhydrat: 51,5 g
Fedt: 44,5 g
Fosfat: 473 mg
Kalium: 1660 mg

OBS. Næringsindhold er beregnet med tilbehør.