Æblekage crumble med proteinrig fløde-creme

Ingredienser:

Æblekompot

  • 600 g æbler
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand (kun så det lige dækker æblerne)

Havregrynscrumble

  • 100 g Naturlig smørbar
  • 75 g boghvedegryn
  • 75 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • ¼ tsk. salt

Skyrcreme

  • 300 g skyr
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Smag til med flormelis
  • Frisk pisket flødeskum

Fremgangsmåde:

Æblekompot

Skræl æblerne, og skær dem i tern.

Kom æbler, vaniljesukker, sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkage i 5-10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med æblestykker i. Afkøl.

Havregrynscrumble

Smelt smørret, og rør det sammen med boghvedegryn, hvedemel, sukker og salt.

Rist blandingen på en pande ved middel varme i 5-10 minutter, til den er sprød og gylden. Afkøl på et stykke bagepapir.

Skyr creme

Rør skyr sammen med vaniljesukker, flormelis og pisket flødeskum til en blød creme.