71 deltog på midtjysk Motion for Nyrerne-dag

Det kan godt lade sig gøre, at komme ud i det fri og samtidig samle penge ind til et godt formål.

Det kan Nyreforeningens kreds Midtjylland bevidne.

Søndag den 13. september havde kredsen arrangeret Motion for Nyrerne i samarbejde med Fodslaw Viborg. Overskuddet skulle gå til landsforeningens familiekursus for nyresyge forældre med børn.

Bestyrelsesmedlemmer fra Fodslaw havde tilrettelagt turen og gjort alt forarbejdet vedrørende dagens forløb. Tom Meyer Pedersen fra bestyrelsen i kreds Midtjylland havde gjort benarbejdet med at finde sponsorer og samarbejdspartnere. Det var lykkedes ham at finde ni sponsorer og samarbejdspartnere og det indsamlede dækkede alt fra håndsprit over frikadeller, rugbrød og rødkål til engangsservice, kontanter samt hjemmebagte kager. Alle indtægter gik ubeskåret til familiekurset. Det blev til i alt godt 7000 kroner.

Borgmester fra Viborg kommune Ulrik Wilbek, åbnede dagen med en velforberedt og vidende tale om det, at blive syg fra den ene dag til den anden. Og hvad sygdom med mere kan gøre ved en familie.

Trods regn og blæst var der 71 betalende deltagere på en selvvalgt rute på to, tre, seks eller 12 kilometer.

Nyreforeningen og Fodslaw havde i start og mål info-boder, så de deltagende kunne gå derfra med viden om både det at være nyresyg, pårørende eller medlemmer af Fodslaw.

Og det måske bedste af det hele? I hvert fald for de af os, der kigger frem i tiden?

Det er, at der også bliver arrangeret gåtur til næste år. Her er søndag den 12. september sat af til Motion for Nyrerne i samarbejde med Fodslaw.

“Stor tak til alle der mødte op. Til Fodslaw for deres ekspertise og hjælp til at arrangementet kunne virkeliggøres. Tak til alle hjælpere og en stor tak til vore sponsorer og samarbejdspartnere”, slutter Tom Meyer Pedersen.