,

3. stik tilbydes nyretransplanterede og personer i dialyse

COVID-19 vaccine

COVID-19 vaccine

Sundhedsstyrelsen har i dag offentliggjort en liste over de udvalgte patientgrupper, som inden for de næste uger vil blive indkaldt til et 3. vaccinestik. Nyretransplanterede og personer i dialyse, hæmodialyse såvel som p-dialyse, tæller blandt disse udvalgte personer.

Vi har for lang tid siden gjort opmærksom på et muligt behov for et 3. vaccinestistik over for myndighederne. Vi hilser derfor dette tredje stik velkommen og er glade for, at mange af vores medlemmer nu snart vil modtage et booster stik og dermed være bedre beskyttelse mod COVID-19.

Vi ved, at flere af vores medlemmer har fået taget en antistoftest. Uanset om man har fået taget en test og uanset hvad testen viser, vil man tilbydes et tredje stik, hvis man er transplanteret eller er i dialyse.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en liste med ofte stillede spørgsmål. Her vil du finde svar på mange af de spørgsmål du måtte have: Udvalgte personer med svært nedsat immunforsvar – Sundhedsstyrelsen

Hold øje med din e-boks

Henvisning til vaccine vil ske via sygehuslægen og indkaldelsen sker via e-boks. Du behøver derfor som udgangspunkt ikke at kontakte din egen læge med henblik på tredje stik.

Hører du mod forventning ikke noget inden for de kommende uger, kan du kontakte den sygehusafdeling du er tilknyttet eller tale med din behandlende læge på sygehuset.

Er du fritaget fra digital post, vil du modtage et brev med posten.

 

Læs Sundhedsstyrelsens nyhed Personer med et svært nedsat immunforsvar bliver nu tilbudt en 3. dosis COVID-19 vaccine – Sundhedsstyrelsen

Læs også Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer med en liste over hvilke grupper, herunder sygdomme, tilstande og præparater, som danner baggrund for anbefaling af et 3. vaccinestik: Anbefalinger vedrørende revaccination mod COVID-19 af personer med svært nedsat immunforsvar – Sundhedsstyrelsen