mRNA vaccine

3. stik mod COVID-19 er på vej

mRNA vaccine

I sidste uge blev det offentliggjort, at patienter med et stærkt svækket immunforsvar snart vil blive anbefalet og indkaldt til et 3. stik mod COVID-19. Dette gælder også organtransplanterede. I Nyreforeningen er vi glade for, at myndighederne har lyttet til vores bekymringer.

Siden de første formodninger om, at 2 stik mod COVID-19 ikke nødvendigvis er nok for nyretransplanterede, har vi haft en dialog med Sundhedsstyrelsen om muligheden for et 3. stik. Vi ved, at der fortsat mangler viden om hvor længe vaccinerne er effektive, men forskningen peger på, at et booster stik har en virkning. I Nyreforeningen hilser vi derfor et 3. stik velkommen og vi er glade for, at sundhedsmyndighederne ligeledes er i gang med at planlægge revaccination af den brede befolkning.

I slutningen af denne uge holder Nyreforeningen møde med Sundhedsstyrelsen.

– Vi forventer, at Sundhedsstyrelsen melder klare målgrupper og en klar vaccinationsproces ud. Vores medlemmer har behov for at vide hvor vi står og hvilken tidshorisont vi kan forvente. Derudover ser vi frem til en fortsat og positiv dialog med Sundhedsstyrelsen, fortæller Malene Madsen Deele, formand for Nyreforeningen.

Vi vender tilbage så snart vi ved mere.

 

Læs også: Sundhedsstyrelsen er klar til at give de første danskere tredje stik mod corona

Læs også: Klar på et tredje stik? Derfor kan du forvente at blive vaccineret igen